Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Економіка

Льотчику з Ротмістрівки пропонують присвоїти звання Героя України

 

 

Нашому земляку – загиблому на війні військовому льотчику з Ротмістрівки Євгену Лисенку можуть присвоїти звання Героя України.
Петицію про це зареєструвала на сайті Президента його дружина Катерина.
«Прошу розглянути присвоєння звання Герой України майору Лисенку Євгену Вадимовичу за здійснення військового героїчного вчинку 9 березня в Житомирській області біля сіл Окілок та Новопіль, в протистоянні з окупантами, в нерівному повітряному бою. Він до останнього відстоював Україну та відбивав атаку ракет від селищ та мирних людей і їх домівок», – йдеться у заяві дружини Героя.
За її словами, жителі цих сіл, які стали свідками бою переймались та збирали підписи, щоб присвоїти звання за той героїчний вчинок.
«Вже пройшло більше, ніж пів року, мене люди запитують: «Чи отримав посмертно Євген Героя?». Але відповідь: «ні». Мені по сьогоднішній день не зрозуміло, чому держава не признає справжніх Героїв», – зазначає пані Катерина.
І додає, відбувся повітряний бій в ході нальоту на місто окупантами, мій чоловік протистояв до останнього агресії і захищав Батьківщину, не дивлячись на те, що сили не рівні, не залишив місце бойових дій, ціною власного життя, залишивши сиротами своїх маленьких дітей, яким 3 роки та 1 рік.
«Також хочу зазначити, що мій чоловік являвся учасником бойових дій до початку війни в Україні», – підсумовує Катерина Лисенко.
Нагадаємо, що наш земляк Євген Лисенко загинув у повітряному бою під Житомиром. Він керував винищувачем МіГ-29 і в протистоянні з двома російськими літаками, він устиг збити один з них, але загинув від ворожих систем ППО.
За місяць до військового вторгнення Євгена призначили командиром.
«У свої 28 років Женя вже був льотчиком-інструктором. Йому зовсім мало лишалось польотів до присвоєння кваліфікації льотчика 1-го класу, - згадує свого друга військовий побратим і однокурсник Олексій. – Там був непростий бій і він летів самовіддано.
Майор Євген Лисенко був командиром Севастопольської бригади тактичної авіації імені Покришкіна. Це одна з двох бригад, що відмовилися переходити на сторону Росії ще в 2014 році, і перебазувалася на Миколаївщину, а згодом на захід України.
Євген закінчив Суворовське військове училище, Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та одразу потрапив на службу в ЗСУ.
«У 12 років вирішив, що буде військовим. А з першого курсу училища визначився, що льотчиком. І від мрії своєї не відступив, - згадувала мама загиблого Світлана Лисенко. – Казала йому: давай ще подамо кудись документи, раптом не пройдеш. А він: нікуди більше. Як не пройду – наступного року знову вступатиму на льотчика».
У Євгена залишилася дружина Катерина та двоє маленьких дітей – Єлизавета і Єгор.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.