Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Економіка

Підрив Каховської ГЕС: як це вплине на якість води на Черкащині

 

 

Підрив росіянами Каховської ГЕС не вплине на якість води на Черкащині. Вже підтоплені населені пункти нижче станції на Херсонщині, утім на гідрологічну ситуацію в Черкаській області це ніяк не вплине.
Про це у коментарі Суспільному розповів заступник начальника управління захисних масивів Дніпровських водосховищ Владислав Бондаренко.
З його слів, станом на 12-ту годину 6 червня, решта гідрологічних станцій, що розташовані по Дніпру продовжують працювати у звичному режимі.
"Каховська ГЕС — сама нижня ГЕС на Дніпрі. Кількість води там — одна із самих великих. Вода там затопить навколишні села нижче Херсона. Все інше — всі водосховища на сьогодні (6 червня — ред.) працюють в штатному режимі, там підтримують рівневий режим враховуючи ситуацію. «Гідроенерго» регулює і рівневий, і скиди тощо", — пояснив Владислав Бондаренко.

 

Чи існує загроза підтоплення на Черкащині
Загрози підтоплення Черкащини чи підіймання рівня води немає. Навпаки, вода убуває і холості скиди відбуваються, додав пан Владислав:
"Щодо підриву, то знищили щитове господарство в Каховці. Сама дамба ціла. Об'єм води, який тримався у водосховищі зараз транзитом скидається в море. Залишиться все те, що забирало із водосховища, з мінімальними запасами води, і, звичайно, на Крим вода вже не піде, тому що там розраховані певні рівні, які можуть самотічно по Північнокримському каналу поступати у Крим".

 

Чи є загроза забруднення води на Черкащині
Також, зі слів заступника начальника управління захисних масивів Дніпровських водосховищ Владислав Бондаренка, загрози забруднення Дніпра на Черкащині немає жодної.
У "Черкасиводоканалі" повідомили, що ситуація з підривом дамби Каховської ГЕС і спуском води не позначиться на водопостачанні Черкас. Наразі місто забезпечують водою в повному обсязі і безперебійно, як і раніше.
"Водоканал працює в штатному режимі, перебоїв у роботі обладнання немає", — пояснили у водоканалі.

 

Що відомо про підрив Каховської ГЕС росіянами
Російська окупаційна армія підірвала Каховську гідроелектростанцію в Херсонській області. Машинну залу станції повністю зруйновано, вона не підлягає відновленню. Близько 80 населеним пунктам, у тому числі Херсону, загрожує підтоплення. Про підрив повідомили в оперативному командуванні "Південь".
Унаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає, повідомила енергетична компанія "Укргідроенерго".

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
На сесії міської ради виділили по 2 мільйони постраждалим у Гречківці

29 березня 2024, 13:25

2024 03 29 sesНа порядок денний 78-ої сесії Смілянської міської ради було винесене 131 питання.
Перше рішення, яке отримало підтримку депутатів, стосувалося дострокового припинення повноважень депутата міської ради Ярослава Березаня за його особистою заявою.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.