Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Цікаво

У с.Шевченка гучно й весело відсвяткували День села

19 червня у селі Шевченка Березняківської територіальної громади відзначали 82-ий День села. Свято вразило своєю організованістю, гостинністю і чудовою концертною програмою.
Місцеві артисти співали так, що й закордонні зірки їм би позаздрили! Гостей свята частували смачним кулішем та запашним короваєм! Усім сподобалося оригінальне фаєр-шоу. Публіка розважалась на запальній дискотеці, діти могли пострибати на батуті, усіх пригощали безкоштовним морозивом…

 


Спочатку надворі, на вході у клуб, гостей зустрічали неперевершені співаки - директор Сунківського будинку культури Антон Требушенко і художній керівник Андрій Онофрієнко. Це справжні професіонали, які потім відіграли концерт і провели святкову дискотеку аж до ранку.
У святково прибраному клубі зібралася глядачі. У фойє працювала виставка виробів місцевих талановитих майстринь: Жанни Луценко, Любові Полтавець та Наталії Кравченко. У залі клубу – повний аншлаг. Як кажуть, яблуку ніде було впасти… так люди скучили за концертами, приємними емоціями, культурними подіями.

 


Відкрили концертну програму ведучі: чарівна завідуюча клубом і бібліотекою Валентина Халаман та строгий студент, житель села Юрій Сліпченко. Концерт розпочався піснею «Ми одна родина», яку заспівав фольклорний ансамбль села Шевченка «Берегиня», художній керівник Валентина Халаман.
У складі ансамблю «Берегиня» - досвідчені поважні жінки, які люблять і живуть піснею, поважають творчість та культуру, кидають всі справи й поспішають на репетиції. Це найстарші: Ганна Мусіївна Бездітна (аксакал колективу, має 74 роки), Ольга Омельянівна Мигаль (73 роки), Галина Олексіївна Подвіженко ( 76 років), молодші - Наталія Василівна Підгорна, Людмила Іванівна Халаман, Валентина Андріївна Громова та Надія Степанівна Березовська. Співачки виконали більше десятка пісень, вони стали окрасою і душею свята.

 

2021 06 22 selo


Після пісенного вступу на сцену вийшла староста села – Наталія Іванівна Буряченко. Вона щиро привітала односельців із святом, побажала різних гараздів і запросила подивитись концерт, розслабитись, забути про щоденні проблеми та насолодитись дійством.
До вітального слова долучились сільський голова Березняківської сільської ради Володимир Дорошенко, перший заступник сільського голови Олександр Корсун і староста села Сунки Олександр Бутченко.
Після вітальної частини знову прозвучали пісні - особливо сподобалося попурі «Віночок українських пісень» від ансамблю «Берегиня».
Кілька пісень подарувала глядачам неповторна артистка Тетяна Бреус. Вона зачарувала своїм голосом кожного, вона вміє створити чудовий настрій і викликати оплески залу.
Урочисто, з гідністю, під козацький марш у виконанні юних сунківських музикантів, поважно вийшов на сцену аматорський хор «Онуки Дорошенка» Сунківського будинку культури. Це вже досвідчені відомі співаки, які мають широкий репертуар і володіють увагою публіки. Художній керівник і вправний баяніст Андрій Онофрієнко запалив своєю грою і задав високу планку рівня виконання пісень. Учасники хору співали бадьорі козацькі пісні, балади, патріотичні й авторські композиції. Їх виступ пройшов на одному диханні, публіка не шкодувала долонь, бурхливо аплодуючи сунківським співакам. Вражає майстерність їхнього співу, приємно, що у нашій громаді є такий самобутній, талановитий та ініціативний хор.
За традицією, ведучі привітали і вшанували найстарших жителів села. Довгожителями с.Шевченка є:
Дахно Євдокія Микитівна,
Бакуменко Ніна Павлівна,
Бондаренко Віра Андріївна,
Орел Ніна Михайлівна,
Мошенченко Варвара Федорівна,
Больмот Марія Самійлівна,
Бакуменко Лідія Миколаївна.
Най щиріші привітання прозвучали на адресу новонародженого жителя громади. Всі вітали родини Овчаренкоів Сергія та Мар’яни з появою на світ синочка Миколки та родину Карпенків Валентину та Ігоря з народженням синочка Богданчика.
Під час концерту не забули відзначити ювілярів подружнього життя. Родину Халаманів В’ячеслава та Ірину привітали з ситцевим весіллям. Порцелянове весілля - 20 років спільного життя - святкує родина Громових: Володимир та Людмила. 30-річчя – у родині Сліпченків Василя та Лідії.
Прожили разом 45 років - родина Березовських Миколи та Надії. У вірності та злагоді 55 років – це смарагдове весілля - у сім’ї Бондарчуків Василя Зіновійовича та Любові Францівни.
Кілька чудових пісень подарували глядачам гості свята - ансамбль «Краяни» Березняківського Будинку культури. Березняківські красуні також продемонстрували високий артистичний рівень і замилували виконанням пісень.
Розважали публіку і змусили замислитись над багатьма реаліями сучасного життя актори із Театру малих форм Плескачівського будинку культури.
У селі Шевченка завжди відзначають найохайніші і найзатишніші садиби. Цього року найкращими дворами було визнано квітучі подвір’я: Громової Валентини, Гакалової Ніни, Пазенко Віри, Овчаренко Наталії, Крутенко Оксани, Сліпченко Лідії Олени Васильченко, Ольги Мигаль.
На завершення творчого заходу усіх присутніх частували смачним домашнім короваєм, який спекла і дуже гарно прикрасила завідуюча Будинком культури села Плескачівка Наталія Нечипорівна Пишук.
Після концерту свято продовжилося надворі. Там усіх бажаючих пригощали кашею, яку зварили господині Анна Придан і Ніна Клименко.
Концерт і частування не вдалися б без підтримки й роботи звукооператора та підприємця Віталія Олексійовича Халамана.
Староста Наталія Буряченко щиро подякувала спонсорам проведення Дня села – підприємствам ТОВ «Олімп», ТОВ «Агро-Рось», СТОВ «Агрофірма «Плескачівка» і ТОВ «Голов’ятинське».

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.