Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Селяни посадили громадський сад і гуртом його доглядають

2020 08 03 sad

 

Прикладом того, як можна гуртом облаштовувати своє село може стати Вітово Чигиринського району.
Тамтешні жителі гуртом посадили великий та красивий фруктовий сад. Один такий в районі громадський сад.
Ініціатором цієї доброї справи став заступник голови сільської ради Вітово, секретар Чигиринського районного осередку ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Микола Возвишаєв.
«Велика кількість наших односельців відгукнулася. Тож спочатку ми гуртом викорчували на тій площі стару акацію, а вже потім зорали і почали садити сад», – розповідає директор школи цього села і членкиня Чигиринського районного осередку ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Вікторія Набока.

 

2020 08 03 sad1


Вона каже, що люди у Вітово не рахувалися з власним часом, надали свій транспорт і працювали теж з великим ентузіазмом. Всім хотілося, аби в рідному селі був власний фруктовий сад.
Загалом жителі села, уточнює пані Вікторія, висадили 178 дерев у самому саду, це в центрі Вітово за місцевим парком, біля клубу, спортмайданчика з надвірними тренажерами і перед школою. Ще 17 дерев вони посадили вже біля школи.
«У нас тут дуже гарна місцевість!», – хвалиться Вікторія Володимирівна.
За її словами, у новому саду ростуть тепер черешні, сливи, абрикоси, нектарин, персики, яблуні, груші.
Посадковий матеріал, а це добротні деревця - дворічки, придбали коштом сільської ради, яку очолює Лариса Постригань.
«Так приємно було бачити, як наші люди трудилися гуртом. Тепер гуртом ми і доглядаємо за цим садом», – зазначає Вікторія Набока.
Каже, недавно кілька разів організували полив саду, тоді влаштували боротьбу з бурʼянами, обкосили територію.
«Разом ми зможемо все. Як проводили обкошування та прибирання, то до цієї акції долучилося чимало людей: чоловіки своєю технікою, бензотримерами та мотоблоком косили, жінки обполювали дерева», – додає Микола Возвишаєв.
Каже, загалом роботи зроблено було дуже багато. Тому від всіє душі він дякує шановним односельцям, які прийшли попрацювати на благо свого села, за їхню громадську позицію.

 

2020 08 03 sad2


«Приємно, що нашим людям небайдужа подальша доля рідного Вітово, доля нашого району і держави вцілому», – зізнається Микола Олександрович.
Тим часом новий фруктовий сад віддячує дбайливим жителям Вітово тим, що славно тягнеться своїми гілочками до сонця. І це неабияк радує людей.
«Тільки декілька деревця не прижилися, засохли», – говорить пані Віторія.
І додає, деревця –дворічки, тож наступного року можна чекати, що сад почне родити. Приміром, можна буде вже «виглядати» перші плоди.
«Такий розкішний і гарний сад – єдиний у нашому районі. Пишаємося, що посадили його на громадських засадах та ще у таких складний час», – зазначає Вікторія Набока.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.