Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Смілянам намагались пояснити, чому ми будемо платити ще й за абонентське обслуговування водоканалу

2020 08 17 voda

 

Особливо пильні жителі нашого міста помітили, що останнім часом у платіжках від КП «ВодГео» з’явилась нова послуга: плата за абонентське обслуговування – у розмірі 10,14 грн.
У соцмережах розпочалась жвава дискусія – тариф і так підняли. За що ми ще повинні платити? Люди обурюються: паперові платіжки – це вже минулий час. Всі подають дані лічильника через інтернет, платять за послугу через інтернет, то й платіжки нехай приходять через інтернет. Що це за нова послуга така і чи треба за неї платити?
Міський голова запросив на засідання виконкому представників КП «ВодГео», щоб ті пояснили ситуацію.
В.о. директора КП «ВодГео» Сергій Гирич проінформував, що тепер буде нова модель співпраці із споживачами: буде встановлена плата за абонентське обслуговування на послуги з централізованого постачання та водовідведення у розмірі 10 грн 14 коп. в місяць на одного споживача (особовий рахунок) за індивідуальним договором у багатоквартирному будинку відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги».
Юрист КП «ВодГео» додав, що це стосується жителів багатоквартирних будинків. І якщо мешканці мають колективний договір на водопостачання і цими питаннями займається їхнє ОСББ, то ця абонплата не нараховуватиметься.
Також юрист додав, що тепер повірка лічильників також буде платною. Розповів ще багато нюансів у роботі водоканалу.
Словом, підприємство добре захищає свої інтереси. А чому ніхто не захищає інтереси громади?
Чому виконком і влада мовчки погоджується з усім, що нав’язує водоканал?
На противагу працівникам «ВодГео» виступив лише обласний депутат і член виконкому Олексій Давиденко. Він сказав справедливі слова: «Якби водоканал був приватним підприємством – все було б правильно. Але у КП «ВодГео» забули, що вони КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО, ЯКЕ НАЛЕЖИТЬ ГРОМАДІ. Хіба можна так обдирати свою громаду?»
А ще Олексій Давиденко запитав: коли водоканал повернете фінансову позику, яку вам давали з міського бюджету?
Потім зчинилась дискусія про роботу водоканалу, тарифи, нову абонентську плату…
Але дискусії дискусіями… А тим часом нам, простим смілянам, таки впишуть у платіжки нову послугу, нову ціну і нам все одно доведеться платити…

scroll back to top

Коментарі  

Іван.
+2 #5 Іван. 18.08.2020, 20:51
І що ж той Водгео зробив по обслуговуванню, може кран чи трубу поміняли?
Цитата
Ігор
+3 #4 Ігор 18.08.2020, 01:42
У мене склалося таке відчуття, що КП "ВодГео" уже кимось приватизоване бо у держреєстрі КП "ВодГео" зареєстроване під іншою назвою КП "ВОДГЕО" (всі букви великі у назві) і зі статутним капіталом у розмірі 27 115 854,25 грн., які невідомо звідки взялися і хто їх поклав на рахунок КП "ВОДГЕО". Як на мене над нами хтось хоче провернути якийсь експеримент - лохотрон бо коли абоненти сплачують абонплату то повірка лічильників має бути безкоштовною бо вона входить у цю плату згідно із вимогами постанови КМУ № 690 від 05 липня 2019 року. Хочу повідомити також, що раніше уже бралася абонплата, яка була введена у тариф на один кубічний метр води і якийсь час всі жителі - абоненти її справно сплачували і представники КП "ВОДГЕО" про неї чомусь забули і не хочуть ці гроші повертати.
Цитата
Ігор
+4 #3 Ігор 18.08.2020, 01:41
Жителі міста прошу звернути вашу увагу на той факт, що за абонентське обслуговування плата вноситься у другий банк - Мегабанк, а за вивкористану воду і водовідведення у Укрсиббанк і у цих банкаї особистьі рахунки ідуть під однаковими номерами, а розрахункові рахунки різні. Це говорить про те, як на мене, що КП "ВодГео" наняло абонентський відділ для того щоб вони робили наступну роботу - займалися укладанням індивідуальних договорів про надання комунальної послуги, здійснювали розподіл обсягу спожитих послуг (у нашому випадку це за них роблять лічильники і споживачі, які подають їм показники) між споживачами та стягнення плати за спожиті комунальні послуги.
Цитата
Світлана
+4 #2 Світлана 17.08.2020, 15:50
"Також юрист додав, що тепер повірка лічильників також буде платною".

А до цього повірка ніби була безкоштовна?
Цитата
Вова
+3 #1 Вова 17.08.2020, 13:48
Тут іде мова що повірка лічильників буде платною, а за що ми плотили до цього часу. Можливо потрібно менше красти?
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Йтиме дощ, подекуди з грозами

29 березня 2024, 07:25

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.