Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У ніч з 24 на 25 жовтня стрілки годинників переведуть на годину назад

 

Головною подією наступних вихідних є перехід на зимовий час. У ніч з 24 на 25 жовтня стрілки годинників переведуть на годину назад.
Перехід на зимовий час відбудеться о 4 годині ночі, що дозволить жителям України спати на годину довше.
Навіть у тих, хто забуде виконати необхідну маніпуляцію з годинником, автоматика чітко спрацює рівно о 4.00 у смартфонах та на комп’ютерах, подарувавши нам додатковий час для відпочинку.
Цікаво, що спочатку перехід на зимовий час придумали 216 років тому, в далекому 1784 році, в Америці, а ініціатором нововведення став посол США у Франції Бенджамін Франклін.
Якщо в дореволюційні часи банальним переведенням стрілок годинника можна було економити тонни воскових свічок, то вже у наш час таким чином вдається зберігати кіловати дорогої електроенергії.
Однак медики з’ясували, що далеко не всі люди сприймають сезонну зміну світлового дня як благо, а для особливо чутливих переведення стрілок годинника є справжнім шоком.
«Дратівливість, депресія та загострення хронічних захворювань стають додатковим навантаженням для тих, хто не може швидко перебудовувати свій графік сну двічі на рік, — пояснює лікар невролог Тетяна Гололобова. – Як правило, здорова людина вже через тиждень відновить нормальну життєдіяльність. Якщо ж порушення сну все-таки відбулося, на допомогу прийдуть препарати на основі мелатоніну, а також такі заспокійливі трави, як меліса, м’ята та валеріана».
На думку медиків, справжнім порятунком може стати можливість здійснити перехід поступово. Наприклад, сьогодні ви лягаєте спати на 15 хвилин пізніше, аніж зазвичай, а завтра — вже на 30 хвилин, поступово звикаючи до зміни режиму сну та бадьорості.
Адже головна умова для плідної роботи — добрий сон, а наукою доведено, що дорослій людині для повноцінного відпочинку потрібно мінімум 7-9 годин сну, а дітям — 9-10 годин.
У нашій країні перехід на зимовий час здійснюють уже 24 роки поспіль, після того як у 1996 році вийшла постанова Кабінету Міністрів «Про порядок обчислення часу на території України».
Питання про доцільність щопіврічного переведення стрілок годинника туди та назад неодноразово порушували як народні депутати, так і представники громадськості.
Ось і цьогоріч у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який пропонує українцям відмовитися від подальшого переведення стрілок годинника на літній час в останню неділю березня 2021 року.
Перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук вважає, що нововведення має низку переваг: по-перше, швидше сприятиме євроінтеграції України, адже 84% жителів країн ЄС уже проголосували за скасування переходу на літній час, а по-друге, цю ініціативу вже підтримав Європарламент.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.