Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Обласному неонатального центру благодійники передали нове обладнання

 

Два опромінювачі з нижнім типом опромінення та сотню ламп до наявних опромінювачів отримав обласний неонатальний центр від благодійників. Обійшлося обладнання у майже 194 тисячі гривень.
«Найменшим пацієнтам неонатального центру Черкаської обласної дитячої лікарні відтепер буде комфортніше отримувати терапію від жовтяниці. Сучасне і довгоочікуване обладнання для цього передали медзакладу ініціатори бізнес фестивалю Summer Challenge та «Спільнодія Черкащини»», – розповідають в обласній державній адміністрації.

 

2020 10 29 blagodiunuk1


Як наголошує завідувачка відділенням новонароджених та недоношених дітей Наталія Русіна, у дитячій лікарні давно мріяли про таке обладнання, яке є основним засобом для лікування жовтяниці.
За її словами, у лікарні є лампи фототерапії з верхнім типом опромінення. Лікуючи під ними, пояснює вона,треба роздягнути малюків до підгузків, одягти на них спеціальні окуляри, аби захистити очі. Для дітей, які вже побували вдома, звикли до рук мами, це дуже непросто. Завдяки ж отриманим лампам з нижнім типом опромінення лікарі проводитимуть процедури у комфортніших умовах, просто вклавши малечу спати.

 

2020 10 29 blagodiunuk2


«Щодень в обласній лікарні лікуємо одного-трьох таких маленьких пацієнтів. Жовтяниця більше непокоїть на перспективу, адже токсично впливає на центральну нервову систему. Дитина стає збудженою, не має спроможності своєчасно встати, сісти, заговорити», – зазначає пані Наталія.
За словами організаторки «Summer Challenge» Ольги Касьянової, бізнес-фестиваль проходить на Черкащині кілька років поспіль і об’єднує владу, підприємців та громаду для того, щоб робити корисні речі – соціальні проекти або благодійництво.

 

2020 10 29 blagodiunuk3


«Останні роки ми закуповували обладнання для неонатального центру. Вирішили, що добре об’єднати дорослих черкащан навколо найменших черкащан. За ці два роки ми придбали обладнання на 230 тисяч гривень, зокрема, візуалізатор вен, датчики, пульсоксиметри», – говорить пані Ольга.
І додає, громадськість, бізнес та влада організувалися разом наприкінці березня. Тоді ж започаткували проект «Спільнодія Черкащини: здолати COVID-19». Відтоді вдалося закумулювати близько 20 млн грн. Насамперед купували засоби індивідуального захисту для медиків та медичне обладнання.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.