Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Новообрані депутати знову думали, як поступити з рішеннями колишньої влади і напрацювали варіанти виходу з юридичної колізії

 

Вчора знову до пізнього вечора відбувалися постійні депутатські комісії, спільні депутатські комісії, депутатські слухання, на яких нові обранці від громади Сміли намагались вирішити питання життєдіяльності міста та підготуватися до проведення наступної сесії міської ради.
Наступна сесія запланована на вівторок, 8 грудня. Питань стоїть дуже багато, бо більш як пів року не відбувались сесії депутатів попереднього скликання.
Міський голова Сергій Ананко виокремив головні питання депутатських комісій: чи варто затверджувати нинішнім депутатам рішення старого, ймовірно нелегітимного і незаконного виконавчого комітету??? Чи є легітимним колишній виконком? Чи є кримінальні справи, стосовно рішень колишнього виконкому?
У нашій міській раді все так заплутано і скритно, що навіть міський голова не може допитатись, чи відкриті кримінальні провадження щодо рішень виконкому. Тому він запросив на засідання керуючу справами Людмилу Осейко та начальника оргвідділу Віталія Єфремова, які збирають виконком, щоб дізнатися у них про кримінальні справи…
З’ясувалося, що правоохоронні органи вилучили документи виконкому за 24.04.2020 року. Що на допити ходив весь керівний склад виконкому. Але протоколи засідання саме за 24.04 – не такі важливі для нинішньої міської ради. Там були засідання більш цікаві і проблемні… З рішеннями яких нинішні депутати не знають, як вчинити.
Дискусію знову почали фінансисти. За міжсесійний період виконкомом було прийнято 45 питань і 6 програм. І їх треба узаконити через сесію. Якщо не встигнути зробити це до кінця 2020 року – це будуть великі порушення і штрафи. Всі управління і відділи мають повернути незаконно виділені кошти та субсидії. Тому загрожують серйозні наслідки.
Депутат Юрій Кредзинський взяв слово та розповів, з якого часу почалась плутанина. На його думку, за періоду керівництва першого заступника міського голови Олексія Гончаренка та секретаря міськради Віктора Федоренка почалися перші порушення. Бо вони вичитали у бюджетному кодексі, що можна пропускати бюджетні рішення через виконком, а не через сесію міської ради.
Щоб приймати свої необхідні рішення, вони створили свій «ручний» виконавчий комітет. Хоча більшість засідань виконкому була незаконною, адже не було легітимного кворуму. Люди, які ухвалювали рішення на виконкомі – насправді не є членами виконкому. На думку окремих депутатів тодішній виконком - нелегітимний.
Депутати ще тоді звертались у правоохоронні органи і повідомляли про це очевидне порушення. Але тільки зараз відкриватимуться якісь кримінальні провадження.
Потім депутати довго дискутували з приводу того, як поступити в даній ситуації.
Секретар міської ради Юрій Студанс запропонував створити новий законний виконком і через новий виконком пропустити і затвердити всі необхідні рішення. А потім проголосувати їх на сесії міської ради і зробити все по закону, щоб не було порушень і штрафів. Адже юридичні наслідки невирішених питань 2020 року настануть з 1 січня 2021 року. І ляжуть на плечі вже нинішніх депутатів міської ради.
Тим часом юридичний відділ та оргкомітет повинні визначити – скільки було засідань виконкому і хто був легітимним членом виконкому, а хто ні.
Тому що розслідування правоохоронних органів будуть тривати роками, а місту вже зараз потрібно жити і працювати.
А от щодо питання розгляду вже профінансованих програм – тут вже є порушення. Адже спочатку треба ухвалити програму – потім виділяти кошти. А у нас все відбулося навпаки: спочатку все профінансували – а тепер хочуть ухвалити програми. Але і тут депутати напрацювали кілька варіантів виходу з тупика.
Разом з тим Сергій Ананко запропонував зняти спірні питання з порядку денного майбутньої сесії і доопрацювати їх.
Таким чином, знявши напругу і визначившись, що робити далі, депутати продовжили роботу у комісіях і підготовку до сесії.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.