Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

МОЗ пояснює як отримати компенсацію за лікування від коронавірусу

 

 

В МОЗ розповіли, як отримати компенсацію за лікування від коронавірусу.
Якщо лікар призначив лікування від коронавірусної хвороби амбулаторно — вдома на самоізоляції, то можна отримати компенсацію за ліки, розповіли в контакт-центрі з питань коронавірусу Міністерства охорони здоров’я України, пише «Сьогодні».
«Якщо у вас є всі чеки, то ви маєте право повернути гроші за лікування. Для компенсації вартості лікування вам потрібно подати заяву та копію чеків в районне управління праці і соцзахисту. Тобто вам потрібні копії чеків, результат тесту, що у вас дійсно був коронавірус, і слід написати заяву. Контакти можна знайти на сайті eHealth», — розповіла операторка контакт-центру.
Також хворий на коронавірус, якщо лікується вдома, має право на дві години виходити на вулицю. Однак забороняється заходити в магазин та інші людні приміщення.
До речі, Міністерство охорони здоров'я представило тижневу статистику поширення коронавірусу і повідомило про зниження захворюваності вперше із серпня. Так, кількість хворих зменшилась майже на 7 тисяч.
Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 7 грудня.
За його словами, спрацювало дотримування протиепідеміологічних заходів і карантин вихідного дня.
"За минулий тиждень захворіли понад 89 тисяч мешканців України. Починаючи з кінця серпня ми вперше отримали зменшення кількості інфікованих у порівняні з минулим тижнем. Якщо на позаминулому тижні, тобто, з 23 по 29 листопада, у нас було 96 тисяч 936 хворих, то зараз за тиждень з 30 листопада по 6 грудня у нас 89 тисяч 322 хворих. Тобто, майже на 7,5 тисяч менше", - розповів Максим Степанов.
При цьому, очільник МОЗ наголосив, що за тиждень було зроблено 279 тисяч тестувань, що є такою ж кількістю, як і позаминулого тижня.
В Україні за останні 24 години зафіксовано 8 641 новий випадок захворювання на коронавірус COVID-19. Кількість заражень знижується третій день поспіль.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.