Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Кисневий концентратор, який подарували ВО «ЧЕРКАЩАНИ», рятуватиме життя смілян

 

11 грудня (так співпало, що це був Всесвітній день благодійності) представники Всеукраїнського Об’єднання «ЧЕРКАЩАНИ» передали до інфекційного відділення смілянської міської лікарні новий дорого вартісний кисневий концентратор на 10 літрів.
Концентратор було придбано за фінансової підтримки члена політичної ради ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Віталія Феліксовича ЛИСЕНКА. Він постійно, коли має змогу, підтримує і допомагає міській лікарні. Раніше завдяки Віталію Лисенку було придбано апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ). Періодично він закуповує різні необхідні медикам засоби індивідуального захисту.
Зараз лікарні особливо потребують збільшення кількості кисневих концентраторів. За медичними приписами, до кисневих концентраторів підключають пацієнтів, які хворіють на COVID-19, середньої ступені важкості. У такий спосіб розвантажуються реанімаційні ліжка з апаратами ШВЛ, що використовуються лише для важкохворих.
Головний лікар КНЗ Смілянська міська лікарня Микола Стогній подякував постійним спонсорам – ФОП Віталій Лисенко та ВО «ЧЕРКАЩАНИ» за підтримку та повідомив, що зараз 80% стаціонарних ліжок повинні бути переобладнані для хворих на COVID-19. І всі повинні мати кисневі концентратори.

 

2020 12 14 kussen1


Кисневі концентратори – апарати медичного призначення, які дозволяють отримувати кисень високої концентрації за допомогою молекулярної фільтрації навколишнього повітря.
Ні для кого не секрет, що ліків від коронавірусу немає. У контексті респіраторних захворювань головну роль відіграє власний імунний захист. Але саме у випадку COVID-19 у частини пацієнтів імунна система дає збій , і вони хворіють у важкій формі. Відповідно, їм потрібен кисень. Про це говорять лікарі-інфекціоністи.
- Вже точно відомо, чому частина пацієнтів потребує кисню. В усьому винний інтерстиційний набряк легень. Простими словами – це набряк та потовщення простору між альвеолою та легеневим капіляром. В гірших випадках рідина із судини просочується і в альвеолярний простір, що вже можна побачити на УЗД легень. Від розміру (площини) набряку прямо залежить важкість перебігу захворювання, - пояснює лікар-інфекціоністи Костянтин Дубровський. - Потовщення інвестиційного простору погіршує газообмін у легенях. Кисень не може швидко проходити із просвіту альвеол у кров, до еритроцитів та гемоглобіну. А якщо ще і рідина в легенях – тим паче. Все це призводить до гіпоксії – нестачі кисню клітинам.
- Поки весь світ шукає ліки від коронавірусу та засоби профілактики важких ускладнень, головне в лікуванні важких форм COVID-19 – це кисень. Не буде кисню – буде висока смертність. Буде кисень – буде ефективне лікування для хворих, які перебувають у стаціонарі, - повідомляють лікарі.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.