Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Після капітального ремонту відкрили обласний драматичний театр імені Тараса Шевченка

 

Вчора ввечері у Черкасах, на 207 –річницю з дня народження Тараса Шевченка, урочисто відкрили після капітального ремонту обласний драматичний татр імені Тараса Шевченка. Його відновлювали майже 6 років після того, як у липні 2015 року там сталася масштабна пожежа і вогонь повністю зруйнував внутрішню частину театру – фойє, глядацьку залу на 600 місць, сцену, перекриття між поверхами, обвалився навіть дах.
На відкриті драмтеатру голова ОДА Олександр Скічко зазначив, що обласний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка було добудовано у рамках програми «Велике будівництво».
«Сьогодні дуже символічне відкриття багатостраждального театру. Ми зробили це ще й завдяки обласній та міській владі, завдяки консолідованій роботі народних депутатів, керівництва театру і низки інших людей, які були тут задіяні», – наголосив очільник Черкащини.
«В день народження Тараса Шевченка у відновленому драмтеатрі розпочинається новий театральний сезон. Наша глобальна мета – зручність та доступність українців до справжнього театрального мистецтва. Переконаний, що будівництво та відновлення об’єктів саме культурної інфраструктури – театрів, музеїв, архітектурних пам’яток є єдиним шляхом для збереження нашої української самоідентичності», – зазначив міністр регіонального розвитку Олексій Чернишов, який теж був на відкритті Черкаського драмтеатру.
Загалом на відновлення Черкаського драмтеатру було витрачено 185,8 мільйони гривень. За ці кошти тут повністю оновили фасад, відремонтували фойє, актову залу, закупили туди нові крісла, оновили адміністративні приміщення, облаштували комунікації та застелили плиткою площу біля самонго театру, який міститься у центрі Черкас.

 

 


За словами голови ОДА Олександра Скічка, на сьогодні цей театр – міжнародного класу з точки зору архітектури, технічного оснащення та дизайну.

 

На знімках: Черкаський драмтеатр відкрив свої двері після капітального ремонту.

ФОТО пресслужби Черкаської ОДА.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.