Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Терміново зібрали депутатів на сесію, щоб виділити кошти на школу №11

 

Сьогодні відбулося позачергове засідання сесії міської ради. На порядку денному стояло одне єдине питання – внесення змін до бюджету. Тобто, щоб взяти із бюджету міста 2 мільйони гривень і додати їх у якості співфінансування до 15 мільйонів, які виділяє держава на реконструкцію смілянської міської школи №11.
Нагадаємо, ми вже повідомляли, що наша міська школа №11 потрапила до президентської програми «Велике будівництво». Тож на ремонт школи держава виділить 15 мільйонів гривень. Та ще й міський бюджет – 2 мільйони. У підсумку, школа №11 має чудовий шанс обновитись і залатати всі свої дірки.
Довго вмовляти наших депутатів, щоб проголосували «за», не довелося.
Але спочатку виступив депутат Іван Далібожак, який застеріг, що зв’язуватись із державними коштами і чужими підрядниками – небезпечна справа. Вони можуть зробити такий ремонт, що буде гірше, ніж було до ремонту. Він як депутат обласної ради і як директор черкаського аеропорту знає, про що говорить. Коли чужим неперевіреним підрядникам довірили робити ремонт злітно-посадкової смуги – вона стала ще гіршою, ніж була до ремонту. Та й із документами підрядники і обласні чиновники тягнуть роками. Вже й ремонт давно зроблений, а вони ще не можуть попідписувати всі необхідні папери…
Потім слово взяла заступник міського голови Тетяна Карло. Вона нагадала депутатам, у якому жахливому стані знаходиться школа №11. Адміністрація школи добивається ремонту роками. У класах значно порушений температурний режим, вікна випадають, вода у підвалі, дах пошкоджений… Завдяки спільним зусиллям міської влади, школу ледве вдалося втиснути у проєкт «Велике будівництво». На її ремонт держава дає 15 млн грн! Місто самостійно ніколи не виділить таких коштів на школу, тож треба хапатись за цей шанс, хоча він і передбачає певні ризики.
Тетяна Анатоліївна сказала, що якщо створити спеціальну комісію, якщо щодня контролювати роботу підрядників – то ремонт буде нормальним. Вона заявила, що готова взяти відповідальність за контроль підрядників на себе, але школу потрібно ремонтувати.
Слово взяв депутат Віктор Овчаренко. Він також приїжджав у школу №11, бачив її стан і переконує, що коли тягнути з ремонтом - наступного року школа завалиться. Віктор Овчаренко погоджується, що потрібно створити депутатську комісію і прискіпливо контролювати підрядників. Бо без контролю вони працюватимуть так-сяк і закуплять найдешевший матеріал.
Цю думку підтримала і депутат Валентина Далібожак, розповівши про свій досвід роботи з підрядниками.
Підбив підсумок дискусії секретар міської ради Юрій Студанс, який проводив сесію. Ризики є, програма «Велике будівництво» - це все серйозно і відповідально. Але міський бюджет теж виділяє співфінансування у розмірі 2 млн грн, тому місцева влада і депутати мають повне право втручатись і контролювати хід робіт. Тож потрібно погоджуватись на ремонт школи.
Отже, депутати одностайно проголосували за зміни до бюджету і виділення коштів на ремонт школи №11.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Опалювальний період у Смілі завершується

29 березня 2024, 11:30

2024 03 29 sezonНа черговому засіданні виконавчого комітету вони прийняли рішення про офіційне завершення опалювального періоду 2023-2024 років 31 березня.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.