Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Міський голова розкритикував звіт економічного і соціального розвитку міста

 

11 березня відбулось чергове засідання виконавчого комітету. На засіданні розглядали питання про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку міста у 2020 році. Представниця управління економічного розвитку почала читати програму, об’єм якої 22 сторінки. І це вже був скорочений варіант. Тому що спершу службовці назвітували і настрочили звіт про економічний розвиток у Смілі аж на 47 сторінок.
По суті, звіт полягав у підбитті підсумків результатів роботи усіх галузей міста за 2020 рік. При цьому ще й не всі відділи здали дані за рік, деякі – тільки за 9 місяців 2020 року. Тобто ми живемо у третьому місяці 2021 року, але ще не можемо дізнатися дані за 12 місяців 2020-го року.
Прослухавши частину звіту, міський голова Сергій Ананко не витримав. Він подякував працівникам управління економіки за пророблену роботу, але попросив наступного разу робити звіт по-іншому.
В принципі, працівники робили звіт по накатаній схемі. Так, як це робилося роками. Бо ніхто раніше особливо не вникав у ті папери, адже тоді життя було іншим…

 


Зараз же Сергій Ананко націлює на те, що йому потрібна не суха статистика про зроблені покупки за рік по кожному відділу та про те, які всі хороші і чудові, а реальний звіт. Цікавить конкретний план розвитку міста і аналіз, що вдалося зробити, а що ні. Йому, як очільнику міста, та членам виконкому хотілося б почути про розвиток бізнесу у Смілі, про створення робочих місць, про залучені інвестицій. Треба розуміти, де в економіці нашого міста плюси, а де – мінуси. Кого, можливо, треба преміювати, а кого – звільнити. Тобто потрібен правдивий документ, аналітика, аналіз, а не показуха.
Думку мера підтримав член виконкому Микола Малинка і порадив свій досвід, як робиться економічний звіт на залізниці.
- Розвиток нашого міста зупиняло у тому числі і те, що 20 млн грн було перераховано з міського бюджету для підтримки наших комунальних підприємств – Смілакомунтеплоенерго і водоканалу. Звісно, вони ці гроші не повернули в бюджет. Є багато інших факторів, чому місто не розвивається. Ось такі дані повинні відображатися у звіті. Наступного разу я б хотів бачити звіт, зроблений по-іншому, - сказав Сергій Ананко.

Потім начальник управління економічного розвитку Сергій Зайцев ознайомив присутніх з напрямками діяльності та заходами Програми з розробки Стратегії розвитку міста Сміли. На презентацію цієї програми члени виконкому виділили майже 26 тисяч гривень.
Далі члени виконавчого комітету схвалили списання основних засобів закладу дошкільної освіти № 24 «Калинка», що перебувають на балансі, але непридатні для подальшого використання.
На виконкомі дали дозвіл на видалення 16 зелених насаджень.
Також члени виконавчого комітету проголосували за рішення про організацію конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування № 37 «вул. Некрасова – вул. Семена Морочковського».

scroll back to top

Коментарі  

Олександр К.
+2 #3 Олександр К. 17.03.2021, 20:57
Цитую Den:
Видалення зелених насаджень?

Звичайно знищувати хороші дерева не можна. Але є випадки, коли треба. Уявіть собі напівсухе дерево, яке стоїть поряд з будинком. І може впасти в будь-який час на дах. Люди благають зрізати дерево. На ньому з зелені в основному омела. І це триває не менше 5 років. Захищати дерева, як і тварин, треба. Але всьому потрібна міра. І треба думати.
Цитата
Ольга
+2 #2 Ольга 17.03.2021, 14:39
Видалити потрібно підприємства, які грабують надвисокими тарифами населення міста та бюджет на 20 млн.
Цитата
Den
+2 #1 Den 15.03.2021, 08:46
Видалення зелених насаджень? Не знищуйте дерева в місті, вони дають влітку прохолоду, кисень, поглинають зайву вологу, пил та шум від автомобілів, стримують сильні вітри. Дерева треба садити скрізь де тільки можна а не різати!
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.