Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

ВАЖЛИВО: у Смілі знову скорочують медицину і реформують медичні установи

 

Міська влада знову наважилась на непопулярний крок, але він є економічно вигідним для Сміли – впорядкувати, скоротити і оптимізувати сферу охорони здоров’я.
Місяць тому міська влада ухвалила рішення про ліквідацію відділу охорони здоров’я. Його вважають пережитком радянської системи. Ніяких медичних функцій він не виконував. Це була бюрократично-адміністративна структура, на фінансування апарату якої витрачалися мільйони гривень. Завдяки скороченню відділу охорони здоров’я вже вдалося зекономити понад три мільйони гривень на зарплатах службовцям.
Тепер міська влада роздивилась, що у Смілі є 5 КНП – комунальних некомерційних підприємств (це так по-новому тепер називають лікарні і поліклініки). 5 КНП – це 5 головних лікарів, як мінімум 5 заступників головних лікарів, 5 бухгалтерій, 5 економістів і т.д. До того ж у кожного медичного закладу своя структура, свої правила, своя система…. І коли при лікуванні хворих на коронавірус було потрібне швидке реагування і спільні дії – виникали труднощі через нестиковку із адміністраціями КНП.
Тому міська влада пропонує об’єднати всі медичні заклади міста в одну структуру з єдиним керівництвом. Це скоротить адміністрацію і керівний склад у лікарнях. Звісно, лікарів і фахових медиків скорочувати не будуть – їх і так не вистачає. А от бюрократію, саму структуру оптимізують – для економії бюджету і кращого функціонування.
Таку ініціативу міський голова Сергій Ананко і його заступниця Тетяна Карло пояснювали депутатам на засіданні постійної комісії з питань освіти і медицини. Тому що без схвалення цих дій депутатами не вдасться втілити в життя ці нововведення.
Влада розуміє, що оптимізація у галузі медицини – це також болючий крок і він не всім сподобається. Але це потрібно робити, щоб впорядкувати систему і економити бюджетні кошти.

scroll back to top

Коментарі  

Наталія
+6 #1 Наталія 17.06.2021, 20:31
Все вірно, потрібно скоротити медиків, а краще ліквідувати. По перше, щоб в робочий час працювали, а не бродили під виконкомом і підтримували страйки які організовували працівники КОМУНАЛЬНИКА проти Федоренко, по друге щоб не виписували директору комунального підприємства в свій час липові лікарняні та фіктивні виписки для отримання інвалідності. Ефект бумеранга.Нічого лісного.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.