Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У Смілі на святі до 30-річчя Незалежності провели заходи і хочуть ввести нові традиції. Фотофакт.

Приємно відзначити, що з кожним роком у нашому місті все краще і краще відзначають державні й народні свята та все вищий рівень проведення заходів.

 


Цього року Незалежність України святкували 4 дні, була продумана насичена культурна програма на всі смаки і для різних вікових категорій. Цього разу було організовано багато нових заходів, які проводилися у Смілі вперше і, сподіваємось, надалі стануть традиційними.
Начальник відділу культури Ірина Бобошко відмітила, що дуже «зайшов» смілянам святковий маршрут №32 «Сміла історична з вікна міської маршрутки». Ірина Бобошко дуже дякувала справжній патріотці нашого міста журналістці Юлії Харченко, яка написала сценарій цього маршруту і підказала таку креативну ідею. На пропозицію зробити безкоштовний святковий маршрут відгукнувся ПП Плюта. Автобус №32 був обклеєний красивими святковими наліпками. Водій автобуса був у вишиванці. Було приємно і цікаво їхати. Більшість містян пропускали свою зупинку, бо хотіли покататись і послухати історію Сміли далі.
Оскільки ця новинка дуже сподобалась людям, вирішили вдосконалити цей задум і продовжити цю ідею на День міста.
Патріотам міста дуже сподобався фільм про Смілу від Телестудії «Тясмин». Це також робота Юлії Харченко і її команди. Фільм проникливий, змістовний, тому на прохання смілян його ще раз покажуть на День міста.
Невгамовна та ініціатива Юлія Харченко підготувала 5 банерів із знаковими подіями Сміли, що відбулися протягом 30 років Незалежності. Виставку поставили під Будинком Рад, сміляни з цікавістю читали інформацію з банерів. Це теж буде хороша традиція.
Гарно вдався патріотичний велопробіг у вишиванках, у якому взяли участь школярі та вчителі. Велопробіг фінішував на території Смілянської школи №7. Велосипедистів зустрічали святковою концертною програмою.

 

2021 08 25 svyato13

 


Вже 8-ий рік поспіль у Смілі громадська організація «Територія Гідності» проводить автопробіги із синьо-жовтими стягами на честь державного символу України. Учасники автопробігу поклали квіти та провели мітинги біля погруддя Богдана Хмельницького, знака «Коліївщина», пам'ятного знака "Мамина весна".

 


З нагоди свята, у місті Сміла відбулося багато цікавих розважальних, культурних, спортивних, мистецьких і туристичних заходів.
Зранку центральними вулицями міста відбулися пішохідні екскурсії «30 років потому». Тим часом у міському парку розпочалося дитяче свято «У кожній родині - майбутнє України».

 

 


Ірина Бобошко розповіла, що до свято у парку долучилися працівники БДЮТ. Музичні школи міста підготували чудовий концерт.
Особливо хочеться відзначити Оксану Іванівну Козубенко – викладача Школи мистецтв, керівника народного колективу «Барви», педагога, яка веде три дитячі колективи. Вона дуже багато працювала і в парку з дітками, і на великій сцені. І все у неї завжди чудово виходить.

Аніматори привезли великі ростові ляльки, які сподобалися діткам. Працівники культури виготовили дві фотозони – сміляни активно фотографувалися, стояла черга з бажаючих зафіксувати свято.
Вперше у нашому місті реалізували ідею «Подвір’я майстрів». Ідея – очільниці відділу культури, а чудово все реалізували працівники музею.

 

 

 


– Дівчата з музею самі все придумали, організували, виставили, самі тягали ті важкі жорна і різні елементи експозиції. Потім постійно розповідали та показували все смілянам. Це важка робота, я дуже вдячна колективу нашого краєзнавчого музею, - розказала Ірина Бобошко.
Працівники бібліотеки придумали і зробили «Дошку побажань» для України і для Сміли. Під кінець дня дошка була списана побажаннями, ця ініціатива також дуже сподобалась містянам.

 

 

Приємно відзначити, що з кожним роком у нашому місті все краще і краще відзначають державні й народні свята та все вищий рівень проведення заходів.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

28 березня 2024, 09:21

2024 03 28 vbivВ одному зі студентських гуртожитків Умані вбили юнака.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.