Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

В Умані новий 5782 рік святкують майже 30 тисяч хасидів

Наразі і до 8 вересня в Умані зустрічають новий іудейський 5782 рік брацлавські хасиди. Наразі туди вже приїхало майже 30 000 прочан, зокрема, й 1730 дітей.

 


Як повідомляють в обласній поліції, ніч в Умані під час святкування Рош га-Шана пройшла спокійно. Задля того, аби в районі паломництва був порядок, поліція Черкащини спільно з правоохоронцями з з Дніпропетровської, Житомирської, Вінницької і Київської областей та з 11 колегами з Ізраїлю контролює там ситуацію.
Для допомоги правоохоронцям відкрили Міжнародну поліцейську станцію та малий ситуаційний центр, який оснащений всіма технічними можливостями для контролю й безпеки на вулицях Умані під час святкування іудейського нового року. Також правоохоронці спільно обстежують район паломництва.

 

2021 09 07 hasidi1


«Створено 53 маршрути, 18 стаціонарних постів, 2 пункти візової підтримки. Цілодобово публічний порядок та безпеку громадян забезпечують понад 600 поліцейських зведеного загону та понад 200 нацгвардійців», – розповідають в головному управлінні поліції в Черкаській області та просять громадян із розумінням поставитися до тимчасових незручностей, які діятимуцть до 12 вересня на створених 10 контрольно-пропускних пунктах, зокрема, на перехрестях вулиць Садової – Пушкіна, Пушкіна – Комарницького, Григорія Косинки – Челюскінців, Визволителів – Шкільної, Челюскінців – Небесної Сотні, Садової – Демуцького. Все задля забезпечення публічного порядку з метою обмеження руху транспортних засобів у місцях масового перебування паломників-хасидів. У складі загону – працівники міграційної поліції, батальйону поліції особливого призначення, співробітники патрульної поліції, тактико-оперативного реагування УПП в Черкаській області, кінологи зі службовими собаками, вибухотехніки, оперативні працівники, поліція діалогу, рятувальники, медики та військовослужбовці Національної гвардії України
Заступник начальника черкаського обласного управління поліції Сергій Коваленко каже, усім правоохоронцям доведена інформація щодо дотримання законності та правил безпеки, а також рекомендації щодо забезпечення карантинних вимо.
До речі, до поліції вже надійшло 35 повідомлення про події, пов’язані з перебуванням на території України паломників-хасидів. Зараз до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом незаконного поводження зі зброєю у районі компактного проживання прочан. Окрім того, поліцейськими спільно з працівниками міграційного відділу Умані виявлено громадянина Ізраїлю, який порушив строки перебування в Україні. На порушника склали адміністративний протокол та прийнято рішення про примусове повернення його до країни громадянської належності. Ще одному іноземцю обмежили строки перебування на території України через порушення громадського порядку та дрібне хуліганство.
Також поліцейські, зазначають в обласній поліції Черкащини, зафіксували факт торгівлі забороненими предметами у районі паломництва. У 29-річного уманчанина слідчі вилучили заборонені предмети: два електрошокери у вигляді ліхтарів, 12 – ножів, 6 – дерев’яних біт.
Місцеві медики фіксують перші захворювання коронавірусів серед паломників.
Тим часом Ізраїль відправив в Україну спеціальний літак за паломником, який знаходиться в критичному стані після зараження коронавірусом. Симптоми COVID-19 у 54-річного чоловіка проявилися вже в Умані, куди він прибув кілька днів тому на святкування Рош ха-Шана. Лікарі припускають, що чоловік заразився саме в Україні. Однак інкубаційний період коронавірусу триває до 14 днів, і він міг приїхати вже інфікованим.
«Нині ситуація в Умані та районі паломництва контрольована правоохоронцями, вони продовжують посилено й цілодобово нести службу і перебуватимуть в Умані до 11 вересня», – підсумовують в черкаській обласній поліції і звертаються до громадян із розумінням поставитися до тимчасових незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги поліцейських.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Смілянська міська лікарня потребує донорів для поповнення банку крові

29 березня 2024, 10:33

2024 03 29 donorНа сайті Смілянської міської ради опублікували потребу у донорах крові


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.