Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

ОДА ініціює боротьбу за покращення екології річок

 

Цвітіння, замулення, масова загибель риби – така нині реальність водоймів нашої області. Тож про те, яких кроків варто вживати, аби зберегти та покращити екологію регіону, йшлося на недавній колегії обласної державної адміністрації.
Про це повідомляють в облдержадміністрації.
Як наголошує голова ОДА Олександр Скічко, серед приин екологічних проблем із річками нашого краю – не лише зміна клімату, але й регулярне скидання неочищених стоків підприємствами та неефективна робота деяких контролюючих органів.
«Це ненормально, коли більшість справ екоінспекції «розсипаються» в судах, коли вона звітує про сотні мільйонів завданих збитків, а де-факто з порушників стягують мізер», – обурюється голова ОДА Олександр Скічко.
За його словами, серед подальших кроків черкаської обласної влади по вирішенню екологічних проблем краю – звернення до Кабміну, Міндовкілля та профільного Комітету Верховної Ради України стосовно можливості фінансування об’єктів комунальної власності за рахунок Державного фонду охорони навколишнього природного середовища та посилення відповідальності й контролю за дотриманням законодавства у сфері водних ресурсів.
Водночас спільно з Черкаським управлінням захисних масивів дніпровських водосховищ область буде звертатися до Держводагентства України та ДП «Укргідроенерго» щодо здійснення додаткових попусків води через гідротехнічні споруди Канівської ГЕС, а Держекоінспекція Центрального округу спільно з Головним управлінням ДПС у Черкаській області опрацюють питання щодо можливостей збільшення надходжень до місцевих екологічних фондів.
Також вже найближчим часом на Черкащині проведуть засідання робочої групи з координації дій щодо забезпечення безперешкодного і безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів та островів для загального водокористування на території області. А органи місцевого самоврядування мають вирішувати питання щодо впорядкування меж водоохоронних зон і розробку проєктно-кошторисної документації щодо реконструкції чи будівництва очисних споруд.
«У кожній громаді має бути створена робоча група щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до водних об’єктів. Також чекаю щоквартального звіту, а головне – результативних дій», – підсумував Олександр Скічко.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.