Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Про те, як смілянські депутати умудряються проголосувати за 100 питань під час сесії

 

До нашої редакції звернувся читач, який попросив пояснити і глибше розкрити тему про те, як можливо проголосувати за сто питань за короткий проміжок часу.
«Депутатів що - купили вже? Бо останнім часом всі дуже за. І як, наприклад, присутні зі сторони можуть зрозуміти, про що йдется мова, коли питання не розкриваються, а тільки піднімаються руки? А також візміть інтерв’ю у депутатів, наскільки вони розуміють, за що голосують» - йдеться у повідомленні читача.
Пояснюємо нашому читачеві, що насправді все не так запущено, як він гадає. Є 5 постійних депутатських комісій, якщо коротко, то: бюджетна, з освіти і медицини, земельна, з питань ЖКГ, з питань місцевого самоврядування. Тому депутати спочатку розглядають всі питання порядку денного сесії на цих комісіях, потім ще раз обговорюють питання на депутатських слуханнях, а вже аж тоді голосують за них на сесії.
Тож якщо розібрати всі питання до сесії, зняти напругу і висловити свої поправки до засідання сесії, то саму сесію можна провести швидко і злагоджено.
Секретар міської ради Юрій Студанс так прокоментував це питання: до постійних депутатських комісій входять 5-7 осіб, від кожною фракції є свої представники. Зараз у нас у міській раді 8 фракцій політичних партій. Депутати самі працюють у комісіях, та ще й обговорюють всі питання порядку денного на своїх фракціях. Тобто всі обранці в курсі того, що відбувається у місті і за що їм треба проголосувати.
Після депутатських комісій відбуваються депутатські слухання, на них теж обговорюють всі питання порядку денного чергової сесії. Знову ідуть дебати, доопрацювання питань. Якщо якась проблема кардинально спірна – ми її знімаємо.
Тож на сесію виносимо питання, які не викликають заперечень.
Смілянам не слід думати, що депутати прийшли на сесію – і все, на цьому їхня робота закінчилась. Насправді депутатський корпус постійно працює, щоб всі питання були зрозумілі, а поточні проблеми міста вирішувались.

Олег Книж, міський депутат, голова міської фракції ВО «ЧЕРКАЩАНИ» так відповів на це ж запитання:
– Депутати працюють у п’яти постійних комісіях. Потім під час депутатських слухань. Зараз часи змінилися. Всі депутати ходять на сесії, засідання і всі стараються зрозуміти суть питань, за які голосують. Адже ми бачили негативний досвід попередніх депутатів - як вони своїми сварками і бунтами негативно впливали на наше місто, нищили репутацію нашого міста.
Нинішні ж депутати знають, що за нами стоїть Сміла. Ми несемо відповідальність перед громадою за стан справ у місті. І якщо ми теж будемо сперечатись – толку від цього не буде. Нам треба рятувати місто. І на мій погляд, зараз справи у Смілі налагоджуються, місто потрохи будується і розвивається.
СКП «Комунальник» гарно підлатав дороги по місту, зараз займається освітленням, місто буде освітлюватись у темну пору доби, все буде добре.
Зараз робиться капітальний ремонт траси Н-01, капітальний ремонт школи №11. Відкрито новий інклюзивний майданчик у центрі міста. Раніше ніколи такого не було. Це все здійснюється завдяки тому, що депутати консолідувались і правильно голосують, підтримуючи корисні для міста рішення. Фракція ВО «ЧЕРКАЩАНИ» - це депутати: Олег Книж, Софія Гнідая, Віктор Лихолай та Анатолій Стригун – завжди готові працювати для покращення життя у Смілі.
Тому хочеться повідомити нашому уважному читачеві, що зараз на смілянських сесіях спокійно й тихо – і це чудово. Значить, поки що є розуміння між владою та депутатами. А якщо тільки щось піде не так – ми як журналісти відразу про це проінформуємо.
Звісно, не всі питання порядку денного зрозумілі і прозорі. Іноді у зміни до рішень, особливо, фінансових, можна пропхнути деякі цікаві речі… Тож хочеться, щоб депутати і надалі відстоювали своє місто, підтримували громаду, не допускали необдуманих рішень і пильнували, щоб міський бюджет витрачався на важливі потреби. Також хочеться, щоб депутати були активнішими і надавали звіти про те, що вони роблять для громади, як виконують свої передвиборчі обіцянки і програми.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.