Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У Смілі депутати хочуть офіційно заборонили діяльність УПЦ московського патріархату

 

 

Сьогодні відбулася позачергова 49-та сесія міської ради. У роботі сесії взяли участь 18 депутатів міської ради.
На порядок денний виносилось два питання. Депутати ухвалили зміни до бюджету та проголосували за звернення до Президента України, Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України щодо заборони діяльності Української Православної Церкви (московського патріархату) через їхню підтримку російської агресії.
«російська православна церква виявила себе, як організація, яка ідеологічно обґрунтовує і підтримує війну проти українців та виправдовує усі військові злочини, що скоєно росією на території України. Предстоятель РПЦ патріарх Кіріл активно підтримує напад на Україну, публічно заохочує та благословляє російських військових на війну», - йдеться у зверненні.
російська православна церква в Україні (офіційно – Київська Митрополія Української православної церкви, код за ЄДРПОУ 21510633), яка іменує себе «Українською православною церквою Московського патріархату», є підпорядкованою РПЦ та Кремлю структурою, яка рішенням синоду у травні 2022 року фактично звинуватила Україну та Помісну Православну церкву України в російському нападі. РПЦ в Україні відома своєю тісною співпрацею з радянськими та російськими спецслужбами (КДБ та ФСБ).
російська православна церква в Україні («УПЦ МП») відверто пропагує «рускій мір» в Україні, а її керівництво та значна кількість священнослужителів знаходяться під російським управлінням. Зафіксовано багато фактів колабораціонізму її представників з окупантами, ведення антиукраїнської пропаганди.
російська православна церква в Україні («УПЦ МП») залишається складовою частиною-підрозділом ворожої церковної організації в Україні, а її предстоятель Онуфрій (справжнє ім’я – Березовський Орест Володимирович) є діячем і посадовою особою РПЦ – постійним членом Синоду, про що до сьогодні зазначає офіційний сайт російської церкви. Свою приналежність до росії приховують саме від вірян, таким чином перешкоджаючи свідомому виходу парафій з-під московського керівництва та початку об’єднавчого діалогу з Православною Церквою України.
Діяльність російської православної церкви в Україні («УПЦ МП») носить відвертий антиукраїнський характер, є загрозою безпеки наших громадян.

Прикладом нехтування вимог правового режиму воєнного стану в Україні була багатотисячна хода з Кам’янця-Подільського до Свято-Почаєвської Успенської Лаври через населені пункти Хмельниччини, незважаючи на заборону будь-яких масових заходів і додаткові попередження про підвищений ризик обстрілів в дні паломництва. Це свідоме наражання на небезпеку мешканців наших громад, провокація, на яку не відбулося належної реакції правоохоронних органів.
Тож депутати вимагають:
1. прийняття закону щодо заборони діяльності російської православної церкви в Україні (офіційно – Київська Митрополія Української православної церкви, код за ЄДРПОУ 21510633), яка іменує себе «Українською православною церквою Московського патріархату» через підтримку російської агресії;
2. накладення санкцій на керівництво російської православної церкви в Україні («УПЦ МП»), включно зі структурними підрозділами та організаціями, передбачивши арешти їхніх рахунків та майна, які мають бути спрямовані на відбудову України;
3. забезпечення невідкладної реєстрації документів релігійних організацій громад, які змінили підлеглість у канонічних та організаційних питаннях, прийнявши рішення про перехід до Православної церкви України;
4. забезпечення швидкого та дієвого реагування правоохоронних органів на всі виявлені факти співпраці з агресором і ведення антиукраїнської пропаганди з боку священнослужителів російської православної церкви в Україні («УПЦ МП»), зокрема і високого рангу;
5. скасування Міністерством юстиції України у встановленому порядку статутів та державної реєстрації релігійних громад (об’єднань) російської православної церкви в Україні (офіційно – Київська Митрополія Української православної церкви, код за ЄДРПОУ 21510633), котрі не виконали вимог Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо перейменування.

6. негайного призупинення Міністерством культури та інформаційної політики України використання пам’яток історії та архітектури російською православною церквою в Україні («УПЦ МП»).

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Йтиме дощ, подекуди з грозами

29 березня 2024, 07:25

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.