Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Як змінився порядок надання житлових субсидій

 

 

Заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко прокоментував найбільш актуальні питання щодо надання населенню житлових субсидій в умовах воєнного стану та підкреслив, що в цьому опалювальному періоді відбулися певні зміни в системі адміністрування.
«Власне, ми говоримо про те, що критерії та умови надання житлових субсидій не змінилися. Змінюється адміністратор системи: якщо раніше це були місцеві органи соціального захисту населення¸ то зараз у декілька етапів ці функції набуває Пенсійний фонд», - сказав Віталій Музиченко.
«Рік особливий, війна вносить корективи в усі аспекти життя, у тому числі надання житлових субсидій. Цього року у нас передбачено, що всі ті громадяни та домогосподарства, які отримували субсидію у минулому опалювальному періоді, тобто станом на квітень 2022 року, їм призначення субсидії відбулося в автоматичному режимі, без необхідного відвідування будь-яких органів, тобто управління соцзахисту самостійно оновили інформацію, призначили субсидію, продовжили нарахування на наступний період», - підкреслив Віталій Музиченко.
Він звернув увагу на те, що «для людей точки звернення за можливістю отримати субсидію тільки розширюються: якщо раніше людина могла звернутися щодо оформлення житлової субсидії через ЦНАП, територіальну громаду, поштою, ДІЮ або іншим способом, то з 1 грудня звернення можуть подаватись до сервісних центрів Пенсійного фонду, що спрощує доступ людей до можливості оформлення житлових субсидій».


Довідково:
У зв’язку з повномасштабною військовою агресією рф у 2022 році запроваджено призначення житлової субсидії на наступний період (з травня 2022 року по квітень 2023 року включно) домогосподарствам, які отримували її в опалювальному сезоні 2021-2022 років, без звернень громадян.
З 1 грудня кожен має можливість звернутися за субсидією не лише до ЦНАПів та місцевих органів влади, а й до відділень Пенсійного фонду, які працюють за екстериторіальним принципом, що робить процес звернень ще зручнішим та доступнішим.
Люди отримуватимуть виплати зручно та в повному обсязі, а завдяки розвиненим цифровим спроможностям ПФУ буде забезпечено вищу безпеку даних громадян.
Пенсійний фонд вже успішно забезпечив виплату субсидій протягом осені 2022 року в рамках першого етапу передачі функцій їх надання від органів соціального захисту населення.
Наразі Пенсійним фондом України розпочато другий етап, що передбачає прийом громадян та розгляд звернень громадян з означених питань.
Із січня 2023 року призначення, нарахування і виплату житлових субсидій та пільг здійснюватимуть органи Пенсійного фонду України.


Водночас міський голова Сергій Ананко нагадав мешканцям міста, які мають право на житлову субсидію і проживають у житлових приміщеннях, які опалюються твердим (рідким) пічним побутовим паливом, і не звернулися із заявою за субсидією на 2022 рік, можуть подати заяву та декларацію для нарахування субсидії до кінця грудня місяця поточного року до відділу обслуговування громадян №7 Управління обслуговування громадян Головного Управління Пенсійного фонду України в Черкаській області.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.