Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

За неофіційною інформацією число загиблих у афганській війні не 15 тисяч, а 140

 

5 лютого 1989 року з Афганістану урочисто вийшла основна маса радянських військ. Виглядало це красиво - пропаганда постаралася. Дехто під її впливом і зараз.
За собою СРСР залишив зруйновану вщент країну, яка колись була квітучим садом. У прямому сенсі цього слова. Колись Афганістан був хоч і бідною, але красивою країною, яка спеціалізувалася на вирощуванні фруктів. Хто не знав - більш ніж 90% світового ринку сухофруктів.
Як виглядав Афган до війни ви можете побачити на цих фото.

 

 

 


Після десятирічного панування там Кремля та його маріонеткового "уряду" з числа місцевих запроданців, Афганістан перетворився на світового лідера у виробництві героїну. Звісно, не комуністи вирощували опійний мак, а моджахеди. Проте якби не СРСР цього не було б - моджахедам була потрібна зброя. А за зброю треба платити.
Зараз в Афганістані практично знищено іригаційну систему. А без води там росте лише опійний мак. А ще зросли цілі покоління чоловіків, які крім як воювати, більше нічого не вміють і не хочуть.
А ще СРСР залишив за собою 2 мільйони трупів цивільного населення. "Килимові бомбардування" та суцільні "зачистки", коли боєць ДШБ кидав у хату гранату, а потім уже дивився хто там - моджахед або дитина. У 99 випадках зі ста - дитина.
А ще є брехня. Як же без неї. За офіційними відомостями СРСР втратив в Афганістані "лише" 15051 убитими. Але достатньо поглянути на цю "симетричну" цифру, а потім згадати що немає такого міста у колишньому СРСР, де не стояв би пам'ятник кільком загиблим "афганцям" з місцевих, як закрадається обґрунтований сумнів, що комуністичні вожді говорили правду.
За неофіційною інформацією число загиблих у афганській війні - до 140 тисяч.
А ще СРСР залишив за собою територію, напхану релігійними фанатиками, з якими тепер не може упоратися уся світова спільнота. Хтось скаже: Осаму бен Ладена свого часу "зростили" США. Це кремлівська агітаційна побрехенька. Розвідка США дійсно співпрацювала з ним (як і з багатьма іншими лідерами опору), але свою діяльність Осама почав саме як спротив радянській агресії.
До речі. Досі ніхто не може пояснити навіщо "кремлівським старцям" була та війна. Голова Ради міністрів СРСР, член Політбюро ЦК КПРС Олексій Косигін був категорично проти. Генеральний секретар ЦК КПРС Брєжнєв теж. Спочатку. Але потім Леоніда Ілліча, який вже страждав на старечий маразм і якого Андропов зробив фактично наркоманом, умовили.
Хто? Той такий голова КДБ Андропов плюс міністр іноземних справ Андрій Громико та міністр Оборони Дмитро Устинов. Усі троє - переконані "сталіністи" та радянські ретрогради. Усі троє складали угруповання, яке боролося за наступництво у владі після того, як Андропов притруїть Брежнєва. Планували, що саме всемогутній голова КДБ стане генсеком.
До речі, усі троє підтягували молодих хижих комуністичних функціонерів, які б мали взяти участь у "наведенні порядку", як його розуміли "сталіністи". Серед них був і такий собі Михайло Сергійович Горбачов.
А ви гадали, що "Горбі" великий демократ? То він вигляд робив. Мов Джон Сільвер. Бо виходу не мав - у країні наставав голод, і без "ножок Буша" вже не було як. А то б він показав... "порядок". Насправді Горбачов – страшна людина. Люта, нещадна, підла, хитра, авторитарна. Про нього (і не лише про нього) буде детально розписано у книзі, автором якої маю честь бути і яка готується до друку – "Таємна історія Радянського Союзу".
А поки пропоную ті книжки, які уже є в наявності. Розслідування найбільш таємничих і важливих сторінок нашої історії для широкого кола читачів.
З короткими анотаціями книжок ви можете ознайомитися (а також придбати їх, автограф гарантовано) за посиланням: http://pavlopraviy.blogspot.com/2019/03/blog-post_16.html
Електронні версії тут: https://pavlopraviy.blogspot.com/2018/10/blog-post.html

.

Павло Бондаренко, журналіст

 

Із допису у ФБ

scroll back to top

Коментарі  

Олександр К.
+5 #3 Олександр К. 01.03.2021, 19:22
Цитую stasus:
Є таке прислів*я українське-"Нате й мої штани в жлукто"...

Я чув трохи по іншому: "Нате мій глек на капусту, щоб і я була Настя".
Автор вважає себе істориком, на сторінці за посиланням рекламує купу своїх книжок. Недешевих. Але, якщо перечитати анотації, стає зрозуміло, що це, в основному, переповідання відомих речей. А судячи з даної статті, це переповідання ще й густо доповнене брехнею.
Такі історики, хоча й ніби то притримуються проукраїнської позиції, а на ділі - гірше ватників. Адже саме вони дають ватникам підстави кричати "вы_все_врете!"
На кого працюєте, пане Павло?
І майже цитати - "Паша, ты не прав!"
Цитата
stasus
+4 #2 stasus 28.02.2021, 18:10
Є таке прислів*я українське-"Нате й мої штани в жлукто"... Людина навіть не маючи уяви про те,що він несе. Але...є запит на суцільну брехню. Пан Павло там був? Ні.Але,виходячи зі свого менталітету-А от у нас у селі не доводять,а просто кажуть-Я знаю,оно люди казали" та кон*юнктури ,сучасного запиту влади та бажанню сподобатись ,уподобляється відомому "історику " ,брату Ющенка,який доводив єгипетське походження українців та українське-Ісуса Христа та висмоктує з пальці(якого?) аби що. Павлуха,які гранати в "хату"? А наші бійці ходили навіть на базари до місцевих,ділилися не лише хлібом,а й меддопомогою, Чи були серед нас нелюди? Так,поодинокі випадки були,коли декому хотілось взяти щось не своє...А мені про такихзразу й доповідали.Далі-за обставинами. 140тисяч...та писав би вже 1400000...яка різниця,що брехати.Ти це відвеликого розуму чи коштовного замовлення?
Цитата
Олександр К.
+8 #1 Олександр К. 27.02.2021, 07:59
Дуже сумнівна стаття. Хоч якесь підтвердження є? Мабуть немає.
І офіційно виведення біло не 5 лютого,а 15-го.
Як можна приховати кількість людей, що загинули? Вони всі відомі поіменно. Так, були ті, що пропали безвісті. 417 чоловік. Теж відомі всі поіменно. Більше сотні них було знайдено живими. А всього там побувало 620 тисяч чоловік. Автор хоче сказати, що кожен четвертий загинів?
Стаття - брехня, на жаль в мене місце обмежене для коментарію. Так не все було красиво. Але це інше питання. А 90% сухофруктів просто розсмішило.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Йтиме дощ, подекуди з грозами

29 березня 2024, 07:25

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.