Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У Facebook планують змінити назву компанії

 

У Facebook планують змінити назву компанії найближчим часом, щоб відобразити акцент на побудові «метавсесвіту» .
Про прийдешню зміну імені генеральний директор компанії Марк Цукерберг планує розповісти на щорічній конференції Connect 28 жовтня, впевнені джерела в США.
Рішення покликане «сигналізувати про прагнення технологічного гіганта бути відомим не тільки в соціальних мережах». Ребрендинг, ймовірно, призведе до того, що додаток Facebook буде позиціонуватися як один з багатьох продуктів батьківської компанії.
У Facebook вже працює понад 10 000 співробітників, що створюють споживче обладнання, таке як окуляри AR, які, на думку Цукерберга, зрештою стануть такими ж масовими, як смартфони. У липні він сказав, що протягом наступних кількох років «ми фактично перейдемо від людей, які вважають нас в першу чергу компанією соціальних мереж, до компанії метавсесвіту».
Ребрендинг також може послужити для подальшого відділення футуристичної роботи, на якій зосереджений Цукерберг, від пильної уваги, яка в даний час зосереджена на Facebook як соціальній платформі.
Facebook — не перша відома технологічна компанія, яка змінила назву компанії в міру розширення її амбіцій. У 2015 році Google повністю реорганізувався в холдингову компанію Alphabet, частково в знак того, що це вже не просто пошукова система, а конгломерат компаній, що виробляють автомобілі без водія і медичні технології. А Snapchat був перейменований в Snap Inc. в 2016 році, в тому ж році, коли він почав називати себе «операторською компанією» і дебютував зі своєю першою парою окулярів Spectacles.
Нова назва компанії Facebook є ретельно охоронюваним секретом в її стінах і залишається маловідомою навіть серед вищого керівництва.
Ситуація ускладнюється тим, що, хоча Facebook активно просуває ідею метавсесвіту в останні тижні, ця концепція все ще не так широко розуміється. Цей термін був винайдений письменником-фантастом Нілом Стівенсоном для опису віртуального світу, в який люди втікають з антиутопічного, реального світу. Тепер його впроваджує одна з найбільших і найбільш неоднозначних компаній в світі - і їй доведеться пояснити, чому варто зануритися у власний віртуальний світ.
До речі, раніше Facebook звинуватили в заохоченні конфліктів заради прибутку. Інформатор Френсіс Хоген, яка була менеджером по продукту в Facebook, що входять в групу Civic Integrity і покинула компанію цього року після розпуску групи, розкрила свою особистість по телебаченню і описала алгоритми соцмережі, які підсилюють розпалювання ненависті.
«Він платить за свій прибуток нашою безпекою», — сказала Хоген ведучому американського шоу 60 Minutes Скотту Пеллі.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

28 березня 2024, 15:30

2024 03 28 operПід час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на відкритому серці. Проєкт реалізовуватимуть за кошти центру та обласного бюджету.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.