Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Друг України Борис Джонсон залишив Даунінг-стріт

 

 

Експремʼєр Британії Борис Джонсон залишив Даунінг-стріт та передав свої повноваження чинній голові уряду Ліз Трасс.
Про це повідомляє SkyNews.
У своїй заключній промові в якості прем'єр-міністра Великої Британії Джонсон своє премʼєрство він назвав естафетою, «перерваною правилами, зміненими на півдорозі».
Також він пообіцяв підтримку своєму наступнику Ліз Трасс. «Я підтримуватиму Ліз Трасс і новий уряд на кожному етапі шляху», – сказав Джонсон.
Прем'єр зазначив деякі питання, які, на його думку, стали визначальними під час перебування на посаді – йдеться про виконання умов Brexit, програму вакцинації від коронавірусу та спротив російській агресії в Україні.
Джонсон також привітав досягнення свого уряду в економіці, заявивши, що кількість безробітних зараз «нижча, ніж будь-коли».
Джонсон згадав про постачання зброї Україні заявивши, що вони, можливо, «цілком допомогли змінити хід найбільшої європейської війни за 80 років». Він також додав, що енергетична криза викликана жорстокою війною путіна.
«І якщо путін думає, що зможе досягти успіху, шантажуючи або залякуючи британський народ, то він абсолютно помиляється», – констатував політик.
Про своє власне майбутнє Джонсон висловився туманно: «Щодо стрибків у майбутній кар'єрі, дозвольте мені сказати, що зараз я схожий на одну з тих ракет-носіїв, яка виконала свою функцію. Тепер я обережно увійду в атмосферу і невидимо пришвартуюсь у якомусь віддаленому і темному куточку Тихого океану».
Насамкінець Джонсон також згадав свого собаку Ділін та знаменитого кота Ларрі з Даунінг-стріт, зазначивши, що «якщо вони змогли забути про свої труднощі, і Консервативна партія зможе».
Після виступу Джонсон зі своєю дружиною Керрі вирушили до замку Балморал, щоб зустрітися з королевою Єлизаветою II.
Нагадаємо, 5 вересня стало відомо, що Ліз Трасс обрана лідером Консервативної партії та стане новим прем'єром Великої Британії.
Джонсон учора провів останню розмову з Володимиром Зеленським як глава британського уряду.
Раніше Зеленський наголосив, що Борис Джонсон з перших днів повномасштабної війни допомагав Україні та став «справжнім другом» для українського народу.
Про те, чим Джонсон займатиметься після відставки, поки невідомо. ЗМІ писали, що він може спробувати знову повернутися на Даунінг-стріт, або претендувати на пост генсека НАТО.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.