Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

Смілянські гуртківці зайняли І місце у Києві, у конкурсі від Аерокосмічного Об’єднання

Ще 25 листопада 1991 року у Дніпропетровську, в центрі вітчизняного ракетобудування, створили Українське молодіжне аерокосмічне об’єднання «Сузір’я» (УМАКО «Сузір’я»). До його Правління залучалися провідні фахівці, науковці та громадські діячі. Народження УМАКО «Сузір’я» невідривно пов’язане з розробкою Президентської програми «Діти Всесвіту» – Національною освітньою програмою для учнів і студентів з метою розвитку інтересу до авіаційних та ракетних технологій, формування інтелектуального потенціалу серед молоді України. Фахівці хотіли, щоб космонавтика зацікавила українську молодь. Адже космонавтика вимагає величезних інтелектуальних зусиль і повної відданості справі. А отже, постійного припливу розумних, умілих, підготовлених і по-справжньому талановитих молодих спеціалістів, щоб не допустити розриву ланцюжка наукової і технічної спадковості. Саме українці – К. Ціолковський, В. Чаломей, В. Глушко, С. Корольов, М. Янгель є фундаторами ракетно-космічної галузі. А Україна може володіти космічними технологіями замкнутого циклу – від розробки проєкту до використання і керування готовою продукцією.
Українське молодіжне аерокосмічне об’єднання «Сузір’я» за сприяння Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова та за підтримки Міністерства освіти і науки України щороку проводить Всеукраїнський гуманітарний конкурс «Космічні фантазії». На конкурс приймаються роботи за номінаціями «Література та журналістика», «Образотворче мистецтво» та «Декоративно-прикладне мистецтво».
Участь у цьому конкурсі завжди бере Центр дитячої та юнацької творчості (ЦДЮТ) Смілянської районної ради, а тепер вже Березняківської територіальної громади (директор Таїса Богатирьова).
До початку 2021 року у ЦДЮТ працював сильний гурток – літературна студія «Калиновий сонет», яким керувала Тетяна Шугар-Благодарна. Вихованці літературної студії подали на конкурс «Космічні фантазії».кілька віршів, які зайняли перші місця спочатку в обласному етапі, а потім їх допустили до участі у Всеукраїнському етапі.
І ось нещодавно прийшли результати конкурсу – поезії смілянських гуртківців посіли перші місця у Всеукраїнському конкурсі у місті Київ. Там була дуже потужна конкуренція, змагались творчі діти з усієї України. Але перше місце дісталося саме гуртківцям смілянського ЦДЮТ.
На жаль, зараз літературна студія «Калиновий сонет» не працює у зв’язку з відсутністю фінансування. 
Гуртківці ЦДЮТ також взяли участь у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво». Учень Сунківської школи Остап Сенько виготовив скульптуру вигаданої космічної істоти «Житник» з планети Укриц Анерос. «Патріотична» фігурка зайняла ІІІ місце у обласному конкурсі, тож на Остап і його керівник гуртка, вчителька трудового навчання Сніжана Дроботя отримають Грамоту від «Черкаського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді».

 

2021 04 16 suzirya1


Ще один учень Сунківської школи Антон Новак зробив композицію «Реалії планети Карк» та зайняв 9 місце в обласному конкурсі. Наступного року йому є куди рости і треба буде краще постаратись.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

28 березня 2024, 15:30

2024 03 28 operПід час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на відкритому серці. Проєкт реалізовуватимуть за кошти центру та обласного бюджету.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.