Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Політика

Крим та кримські питання не повинні забуватись і зникати з порядку денного українських ЗМІ

Як ми вже повідомляли, сайт Сміла.ua розпочав співпрацю з ГО «Український кризовий медіа-центр» у рамках спільного проєкту Українського кризового медіа центру та Естонського центру східного партнерства «Побудова демократичної стійкості в Україні шляхом зміцнення місцевих та регіональних ЗМІ, який фінансує Фонд Emerging Donors Challenge та Міністерство закордонних справ Естонії за рахунок коштів з розвитку співпраці.
Під час престуру черкаських журналістів у Київ, у прес-центрі Ukraine crisis Media Center відбулась зустріч із першою заступницею міністра закордонних справ України Еміне Джапаровою. Говорили про Кримське питання та Кримську платформу.

 

2021 05 15 Dzhaparova


Пані Еміне за освітою теж журналістка, вона активна українська кримськотатарська політична та державна діячка. Після анексії Криму мусила залишити свій дім, роботу, все своє майно та переїхалати зі своєю родиною у Київ. У столиці їй довелося все починати спочатку, знову вибудовувати свою кар’єру.
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова активно лобіює питання повернення Криму, прагне, щоб українські державні діячі не забували про Крим, щоб кримські питання не зникали з порядку денного політиків та українських ЗМІ.
Вона вважає великою проблемою те, що у нашій державі досі відсутня комплексна продумана політика з де окупації Криму.
Щоб повернути півострів назад в Україну, розроблено національну Стратегію де окупації Криму (це вже ухвалено на нараді РНБО 11 березня) та триває створення Кримської платформи, як інструменту реалізації міжнародної складової національної Стратегії де окупації Криму.

 

2021 05 15 Krim


Наразі Еміне Джапарова та міністерство закордонних справ України готуються до проведення Саміту Кримської платформи. Саміт буде проведено у Києві 23 серпня 2021 року. На нього будуть запрошені глави держав та урядів, керівники міжнародних організацій, голови парламентських асамблей. На Саміті хочуть ухвалити Хартію, яка зафіксує основні принципи і пріоритети міжнародної політики де окупації Криму.
Першочергова мета роботи міністерства закордонних справ України у напрямку повернення Криму – просування цілей де окупації Криму через рішення парламентських асамблей (ПА РЄ, ПА ОБСЄ, ПА НАТО, МПС, ПАЧЕС та ін.), а також Європарламенту.
Українські діячі хочуть об’єднати більш як 80 українських та зарубіжних експертів щоб адвокатувати цілі Кримської платформи на міжнародному рівні.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

28 березня 2024, 14:29

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.