Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Політика

Чи є привід боятися?: з чого роблять рідини для вейпа

 

В останні десять років популярність електронних сигарет продовжує зростати в усіх країнах світу. Обумовлено це, перш за все тим, що багато курців знайшли для себе в них очевидний порятунок від згубної звички та можливість, нехай і не повністю відмовитися від нікотину, то хоча б знизити рівень шкоди, що спричиняється організму при його споживанні без додаткових побічних ефектів. Тим часом, кількість користувачів цих пристроїв могла б бути значно більшою, якби не побоювання, які старанно вирощуються в свідомості споживача недобросовісними експертами і журналістами.
У переважній більшості випадків питання виникають не до самого процесу використання таких пристроїв, а до рідин для електронних сигарет і їх складу, тим більше, що в останні роки їх асортимент став величезним. Переконатися в цьому легко - достатньо вивчити каталог будь-якого спеціалізованого онлайн-магазину https://cloudfall.com.ua/. І саме на цьому тлі в пресі в останні роки розгорнулася масштабна дискримінаційна кампанія, в рамках якої вейпінгу приписують міфічні небезпеки для здоров'я, немов спеціально забуваючи про те, що куріння тютюну гарантовано, нехай і повільно, вбиває. Зрозуміло, ті, хто знайомий з вейпінгом давно, знає про рідини більше за інших і навіть може самостійно приготувати рідину для свого пристрою, з легкістю розвіють більшість цих сумнівів. Хоча б тому, що випробували це на власному досвіді.


Ніяких токсинів
Одна з ключових відмінностей рідин для вейп-девайсів від тютюну полягає в тому, що в їх складі відсутні будь-які токсичні речовини. Обумовлено це тим, що пар при використанні електронної сигарети утворюється шляхом нагрівання (до стану кипіння) спеціальної рідини на основі пропіленгліколю та гліцерину (традиційних для харчової промисловості компонентів). У той же час сигаретний дим - продукт горіння при більш високих температурах, - саме з цієї причини в його складі міститься близько двох сотень надзвичайно шкідливих і небезпечних хімічних сполук, півтора десятка з яких здатні викликати наркотичну залежність, а ще близько п'яти десятків - онкологічні захворювання. Не варто забувати і про смоли, які стають причиною руйнування тканин легенів, жовтого нальоту на зубах і неприємного запаху. У парі від електронної сигарети смоли немає за визначенням. Єдина небезпечна речовина, яку вченим вдалося в ньому знайти - незначна кількість формальдегідів.


Ніякої залежності
Прихильність людини до сигарет викликана тим фактом, що в процесі вдихання сигаретного диму в його кров надходить нікотин, який стимулює нервову систему і протягом ряду процесів, змушуючи палити ще більше, попутно збільшуючи щоденну дозу. У сигаретах нікотин є завжди, що ж стосується електронних сигарет, то в їх рідинах нікотин може бути присутнім лише за бажанням користувача. Сьогодні у продажу представлена величезна кількість безнікотинових рідин, призначених лише для імітації процесу паління, який при цьому супроводжується виділенням ароматної пари, яка не докучає оточуючим, не викликає задишки, не буяє смолами та завжди відрізняється приємним запахом.
В кінцевому рахунку, беручи в руки електронну сигарету, курець отримує чудовий шанс помітно знизити кількість шкідливих речовин, що надходять в його організму, зберігаючи колишні обсяги нікотину. При цьому, поступово дозування нікотину можна скорочувати, з часом переходячи на рідини з його зниженою концентрацією, довівши цей показник до нульових значень. На сьогоднішній день цей метод визнано одним з найефективніших способів кинути палити.

 

На правах реклами

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.