Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Політика

Переважатиме сонячна, суха й тепла погода

 

 

Вересень увійшов в кліматичну історію холодним та надмірно дощовим, з середньомісячною температурою 13º тепла, що на 2º холодніше звичайного та подвійною місячною нормою опадів.
Про це повідомляють в обласному гідрометцентрі.
«На початку осені в атмосфері відбувся «збій» синоптичних процесів. У той час, коли всі чекали «бабиного літа», у Північній Атлантиці - «кухні погоди», активізувався Ісландський мінімум, тобто, дуже активно протікали процеси циклогенезу. Іншими словами, один за одним народжувалися нові і нові циклонічні вихори, які формували дощову погоду на Черкащині. І поки що цей тренд зберігається» – пояснюють синоптики.
Але, наголошують, початок жовтня перейме теплу естафету кінця вересня. Завдяки спокійному західно-східному синоптичному процесу, сьогодні переважатиме сонячна, суха й тепла погода. Температура вночі 10-15º, вдень 18-23º тепла.
«Отож радимо скористатися погожпю суботою для закінчення невідкладних господарських та польових робіт, оскільки уже в неділю погода погіршиться та до 5 жовтня буде нестійкою», –закликають в обласному гідрометцентрі.
Південні вітри зміняться на північні, тобто надходження теплого повітря припиниться. На відмінну від теплої ночі 9-14º, вдень лише 12-17º, помірні дощі, посилення вітру 15-20 м/с та падіння атмосферного тиску, що може негативно вплинути на самопочуття людей.
3 жовтня місцями невеликий дощ. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 9-14º.
4 жовтня –дощ. Температура вночі 4-9° тепла, вдень 10-15º.
5 жовтня місцями невеликий дощ. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 10-15º.
За попередніми оіцінками, з четверга, 6 жовтня, на синоптичній карті намітяться позитивні зміни – на фоні зростання атмосферного тиску погода стабілізується, потеплішає на 3-4º. Тобто, існує висока ймовірність антициклональної погоди, а отже, 6-10 жовтня природа може подарувати кілька погожих днів «бабиного літу», якого були позбавлені у вересні. Буде справжня золота осінь!

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

28 березня 2024, 10:29

2024 03 28 dguriВідбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Повідомляють в Черкаському обласному центрі туризму, краєзнавства та екскурсій.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.