Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Вчитель написав пост у ФБ і одержав догану

В Умані – освітянський скандал. Тамтешньому вчителю міської школи №1 Ігорю Соболенку оголосили догану. А все почалося після того, як пан Ігор розмістив у ФБ свій допис про реформування шкіл у місті.
«Майбутні першокласники чотирьох шкіл міста Умань (№№1, 3, 4, 9) днями дізналися, що у ці школи вони, скоріш за все, не підуть. Те саме дізналися школярі 9-х класів десяти уманських шкіл. Оскільки міська рада оприлюднила проєкт рішення, яким реформує заклади освіти міста», – йдеться у дописі Ігоря Соболенка.

Він зазначає, що «ледь не щодня змінюються плани у приймаючих рішення — то одні школи закривають, як до останнього вони планували вчинити із ЗОШ №8, то за інші беруться».
«До початку навчального року залишилось 4 місяці, а першокласники і їхнi батьки поняття не мають, де вони зможуть здобувати освіту. Ще понад 800 учнів 10-11 класів уже наступного навчального року потрібно буде розмістити в трьох школах (у рештах 10 шкіл старші класи не набиратимуть), що фізично неможливо», — констатує Ігор Соболенко.
І називає цинічним перший пункт розпорядження міськради про «проведення роз’яснювальної роботи серед учасників освітнього процесу щодо реорганізації закладів освіти», та від імені батьків і вчителів просить обґрунтування таких рішень. Зокрема, уточнює, показати скільки зекономить на цьому бюджет, чи є громадське обговорення проєкту рішення, висновки профільної комісії міськ¬ради, та просить показати нову територію обслуговування закладів освіти, нові школи, їдальні, класні кімнати, у яких через 4 місяці будуть вчитися уманські діти.
«Чи ви сподіваєтеся, що запхаєте наших дітей у коридори чи непристосовані приміщення інших шкіл, і ми ці приміщення швиденько за свої гроші поремонтуємо?» – запитує Ігор Соболенко.
Після публікування поста у соціальній мережі «Фейсбук», стверджує уманський вчитель, «за лічені хвилини розпочалося службове розслідування і було написано наказ по управлінню та створено комісію». «Щоб ви зрозуміли — на все пішло не більше 15-20 хвилин. Я за 26 років у школі ніколи не бачив, щоб так оперативно реагували керманичі освіти на проблеми нашої чи якоїсь іншої школи. На підставі телефонного звернення народного депутата Антона Яценка. Так, саме так написано в Акті– за телефонним дзвінком нардепа», – обурюється Ігор Соболенко.
Члени комісії з представників управління освіти та молодіжної політики Уманської міської ради «винесли вердикт, що вчитель під час уроку перебував у соціальній мережі, а інформація, яку він написав, створює соціальну напругу».
Словом, комісія винесла Ігорю Соболенку догану, бо він під час уроку опублікував інформаційний пост, в якому поширював недостовірну інформацію щодо закриття ЗОШ №1 і №4. В акті також iдеться про те, що «активне користування соцмережею «Фейсбук», а саме публікація постів під час освітнього процесу, суперечить морально-етичному кодексу педагога».

 

2021 05 12 post


Наразі освітянський скандал в Умані цим не вичерпався. За словами Ігоря Соболенка, уманські вчителі та батьки збираються під стінами міської ради провести протестний мітинг, на якому вимагатимуть від місцевої влади зупинити «освітній геноцид».

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.