Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

14 лютого в нашій області вимірюватимуть рівень споживання електрики

Відсьогодні і до 20 лютого проводитимуться режимні виміри погодинного активного електричного навантаження по всій країні. Це значить, що по кожній області в один із днів протягом двох тижнів не буде обмежень, а в інші дні можливі зміни у звичних графіках відключень.
Про це повідомляють в «Черкасиобленерго», посилаючись на розпорядження НЕК «Укренерго».
Отож, відповідно до складеного графіка, почергово у кожній області на один день повністю будуть зняті обмеження споживання електрики:
- 8 лютого: Запорізька, Донецька, Миколаївська області;
- 9 лютого: Харківська, Херсонська, Хмельницька області;
- 10 лютого: Волинська, Київська області;
- 13 лютого: Вінницька, Кіровоградська, Чернігівська, Закарпатська області;
- 14 лютого: Полтавська, Черкаська, Рівненська, Луганська області;
- 15 лютого: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Тернопільська області;
- 16 лютого: Дніпропетровська область;
- 17 лютого: м. Київ, Чернівецька область;
- 20 лютого: Львівська, Одеська.

 


Як наголошують фахівці «Черкасиобленерго», 14 лютого режимний день для Черкащини, отже відключень електроенергії упродовж цієї доби не заплановано.
«Режимний день дозволить визначити скільки електроенергії саме зараз споживає Черкаська область за умови нормальної роботи енергосистеми. Отримані результати дозволять скоригувати обсяги лімітів для нашої області і забезпечити більш рівномірний розподіл наявної в системі потужності по регіонах. Така інформація буде вихідною при формуванні графіків обмежень та відключень», – пояснюють енергетики.
Крім того, уточнюють вони, такі вимірювання дадуть можливість враховувати при встановлені лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання.
Втім, зазначають, у разі нестабільної роботи об’єднаної енергосистеми країни, або при виникненні загрози ракетних обстрілів, будуть застосовуватися аварійні відключення.
Також в «Черкасиобленерго» закликають власників підприємств та бізнесу завчасно підготуватися до режимного дня, передбачити можливість запуску підприємств в умовах звичного режиму роботи для оптимального забезпечення процесу виробництва.
Водночас енергетики наголошують, що у випадку повторення росією масованих ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі та, як наслідок, виникнення значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі України, проведення режимних вимірів мають бути перенесені до стабілізації ситуації.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.