Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Жителі Черкащини не хочуть платити за транспортування газу (ВІДЕО)

2020 02 10 platizku

 

Не хочуть сплачувати за транспортування газу жителі Степанок Черкаського району. Зі слів місцевої жительки Тетяни Бровар, 26 років тому селом вони прокладали труби за власний кошт. Чому і за що потрібно платити ще раз – не розуміють, інформує “Суспільне“.
Нагадаємо, в січні українці отримали дві платіжки: одну за споживання, іншу – за доставку палива. Рішення про встановлення тарифу на послугу розподілу природнього газу національний регулятор ухвалив торік 24 грудня. У січні жителька Степанок Ольга Линник отримала дві платіжки. 93 гривні необхідно сплатити за спожитий газ, а 51-ну за транспортування: “Як цим бідним пенсіонерам викручуватися з цього? ті 2 тисячі нещасні пороздаю і на хліб не буде”. Сусідка Ольги Линник Тетяна Бровар користується газовим котлом і плитою. Пригадує, як у 1994-ому усім селом прокладали труби: “Було два будинки - мамин і наш, ми платили в загальний сумі 600 рублів при зарплаті 70-80 гривень. Ми і траншеї копали, закидали, ізолювали труби, зварювати наймали сварщиків”. За транспортування має сплатити й жителька села Валентина Краснокутська, розповідає, що у грудні газ не вмикала. “Не напалено зовсім 0, оплата 0. Транспортування мені нарахували 115 грн. Мене цікавить, як це може бути. Я її сплатила, тому що, якщо я її не сплачу, то на наступний місяць мені порахують ще й пеню”.

 

2020 02 10 platizku1


Голова правління “Черкасигаз” Сергій Буян розповідає, що раніше вартість розподілу і транспортування була закладена в ціні природного газу. З першого січня цього року, згідно з постановою Нацрегулятора, ці послуги виокремили в різні платіжки: “Людям приходить платіжка не за те, що вони спожили чи не спожили газ, а за те, що вони мали фізичну можливість отримувати газ в певній точці, в точці балансового розмежування. Ці кошти йдуть на утримання аварійних бригад, взагалі всіх технічних заходів збереження газорозподільних мереж в робочому стані”. Вартість транспортування для кожного споживача розраховуватимуть індивідуально.
20 січня на сайті Президента України з’явилася електронна петиція, у якій вимагають скасувати ухвалу Нацрегулятора про абонплату за транспортування газу. З необхідних 25-ти тисяч голосів вона набрала понад 35-ть тисяч. Якщо на позицію людей не відреагують, Тетяна Бровар каже, що люди будуть спілкуватися з керівництвом країни особисто.

 

 


Джерело: infomist.ck.ua

scroll back to top

Коментарі  

Егор
+2 #1 Егор 11.02.2020, 14:34
Люди услышьте меня. Эта власть которая у власти хуже бпп. Хватит слушать моральных уродов. Гнать на Израиль в один конец.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

28 березня 2024, 14:29

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.