Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

На період карантину призупиняється сплата земельного податку

2020 04 04 podatok

 

Обласна податкова інспекція повідомляє, що після внесення змін до Податкового кодексу на період карантину призупиняється сплата земельного податку.
Зокрема, до 30 квітня не нараховується та не сплачується земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності, за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди фізичних або юридичних осіб та використовуються ними в господарській діяльності.
Також фізичні-особи підприємці в частині нарахування та сплати земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності прирівняні у правовому статусі до юридичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності. Якщо фізичні особи - підприємці мають правовстановлюючі документи на земельну ділянку, вони також самостійно обчислюють розмір плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності) шляхом подання податкової декларації.
Таким чином, якщо право на земельну ділянку оформлено відповідно до вимог Земельного кодексу України на фізичну особу - підприємця то така особа має право подати уточнюючу податкову декларацію в якій відобразити зміни податкового зобов'язання із сплати плати за землю за період з 1 березня по 30 квітня 2020 року.
Акцентуємо увагу, що звільнення від нарахування та сплати плати за землю не поширюється на фізичних осіб - громадян не суб'єктів підприємницької діяльності, а стосується лише ділянок які використовуються у господарській діяльності.

scroll back to top

Коментарі  

Виборець
+6 #1 Виборець 06.04.2020, 20:45
Потрібно, щоб на період карантину звільнили від сплати за комунальні послуги. Це вже зробила Франція та Іспанія.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

28 березня 2024, 13:25

2024 03 28 soborЗа позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність об’єкт культурної спадщини національного значення – Успенський (Георгіївський) собор ХІІ століття.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.