Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Депутати вже роблять зауваження один одному і мають претензії до влади

 

Якщо спочатку, після обрання нового міського голови Сергія Ананка і початку роботи його нової команди на сесіях міської ради було скучно (всі голосували швидко, одностайно та з усім погоджувались), то тепер у рядах депутатів спостерігається певне пожвавлення. Обранці вже звикають один до одного, вже починають розуміти, хто кого підтримує, хто буде лідером та інфлуенсером у раді. А депутатські слухання напередодні сесії взагалі пройшли бурхливо і емоційно (тому ЗМІ на слухання вже не запрошують).
І хоча на цій сесії депутати своєю більшістю все-таки підтримали жорсткі рішення влади, викликані потребою економити бюджет, але вже почалися перші публічні зауваження та претензії.
Мета влади досягнута – депутати спокійно проголосували за закриття Міжшкільного навчально-виробничого комбінату, за реорганізацію дитсадка № 8 шляхом приєднання до дитсадка № 12 «Ромашка» (ясла-садок комбінованого типу), за закриття школи № 2 шляхом приєднання до НВК «Ліцей «Лідер» і за ліквідацію відділу охорони здоров'я.
Треба відзначити те, як нинішній міським керманичам вдалося віртуозно зробити такі важливі кроки. Уявіть, якби якась попередня влада зібралася одночасно закривати стільки бюджетних установ ( і навіть школу!) - який би галас і протести були б у нашому місті! А зараз – нічого. Тихо. Сміляни ковтнули. Хоча… новий час потребує нових рішень. Дійсно, такі жорсткі непопулярні рішення та дії суттєво зекономлять міський бюджет і допоможуть вижити у нинішні важкі часи.
Також депутати все одно проголосують за підвищення податків. Кілька підприємців щось там намагались протестувати, але зрештою теж ковтнули. Все навколо дорожчає та підвищується, тож народ морально готовий і до збільшення податків.
Перед початком розгляду основних питань порядку денного кілька міських обранців виступили із доречними і потрібними зауваженнями.
Депутат Іван Далібожак зробив зауваження, що на сесіях часто даються доручення, але потім вони не виконуються. Громаді було б цікаво дізнатись, чи законно ресторан «Гуляй-поле» підключений до міських мереж водоканалу і каналізації, чи, можливо, ресторан взагалі не користується міськими водо мережами. Також депутат звернув увагу, що на сесіях не вшановують загиблих Захисників України, які боронять наші кордони і, зокрема, цього разу - загиблих чорнобильців – ліквідаторів аварії на АЕС. Сергій Ананко швидко реагує на слушні репліки, тож міські обранці хвилиною мовчання вшанували пам’ять ліквідаторів.
Цікавим та інформативним був виступ депутата Валерія Трегубова – він продовжує наполягати на розслідуванні справ, які відбуваються у КП Смілакомунтеплоенерго і мають ознаки кримінальних правопорушень та зловживань владою. Вже встановлено, є докази та відкрито 4 кримінальні справи. Міський голова створив комісію для розслідування діяльності КП Смілакомунтеплоенерго, призначив нового директора КП. Валерій Трегубов подякував міському голові, правоохоронцям та прокуратурі, які сприяють розслідуванням і встановленню справедливості. Справа про крадіжку котлів вже слухається у суді.
Разом з цим є певне затягування розслідування, небажання притягувати до відповідальності та наводити лад на підприємстві з боку заступника міського голови Богдана Дубовського, - сказав Валерій Трегубов і висловив йому своє зауваження та попросив відреагувати й прозвітувати про роботу наступного разу.
Змістовними були виступи у низки інших депутатів: Миколи Меркулова, Оксани Сілко, Віктора Овчаренка, Олександра Ткаченка, Богдана Поліщука та ін.
Нарешті депутати пожвавились, пропонують якісь ініціативи для міста, висловлюють свої точки зору, не бояться висловити претензії до влади та, сподіваємось, почнуть активно працювати.

scroll back to top

Коментарі  

Павло
+4 #7 Павло 04.05.2021, 19:04
Закривають школи. Чому не закривають філії бібіліотек? Є центральна бібліотека ім. Олени Журливої. Ну хто ходить в інші філіії, які розкидані по всьому місту? Чим там займаються бібіліотекарі, фальшуванням відвідуванності.
Навіщо ці читальні зали, вони вже втратили свою актуальність. Тим більше, зараз епідемія коронавірусу, збиратися групами не можна.
Хто взагалі працює в цих бібліотеках: завідувач однієї філії, щоб дійти на роботу, по дорозі сідає на кожну лавочку, працюють колишні міліціонери, колишні працівники міськвиконкому, друзі колишніх очільників міста і т.д.
Цитата
Виборець
+1 #6 Виборець 04.05.2021, 18:51
Міський голова Сергій Ананко б"є себе в груди, що буде скорочення в міській владі. Хто знає, напишіть поіменний список скорочених посад та прізвища працівників. А то виходить, що одного перевели в інший відділ, другого --на іншу посаду і т.д. А скорочення як такового і не буде.
Цитата
Виборець
+4 #5 Виборець 04.05.2021, 18:49
Начальник управління освіти, молоді та спорту Тетяна Трушкова кума заступника міського голови Тетяни Карло.
Цитата
Виборець
+3 #4 Виборець 04.05.2021, 18:48
Начальник управління освіти Трушкова закінчила школу № 2. Подейкують, що вона передала Тетяні Карло "преміальні", щоб цю шкоул не закрили, а приєднали до ліцею.
Цитата
Тетяна
+3 #3 Тетяна 04.05.2021, 18:47
В школі № 2 зараз 160 учнів. На 1 вересня буде ще менше. Цю школу повинні взагалі закрити, а не приєднувати до ліцею "Лідер".. Якщо приєднуєте, то повинна бути директором ліцею "Лідер" Козубенко, а не Гнідая. Гнідая вже стара пенсіонерка. Якщо логіка міської влади така, то відправте Гнідую на пенсію.
Цитата
Юрій
+7 #2 Юрій 01.05.2021, 07:02
Цибко за пару років не міг одного нещасного Смолікова пристроїти, а Сірожа маладец, обложився з усіх сторін. Чи надовго?
Цитата
Тамара
+19 #1 Тамара 29.04.2021, 17:18
Депутати ''спокійно проголосували'' за знищення міста, то для цього є цілком логічне пояснення.
Під ''кришою'' мера під час скорочення було працевлаштовано левову частку депутатського корпусу.
Депутат Ткаченко - директор підприємства ''МІФіКа ''.
Депутат Зайцев - начальник управління економіки.
Депутат Карло - заступник мера.
Депутат Дубовський - заступник мера.
Депутат Любченко - начальник управління фінансів.
Депутат Глущенко - директор КОМУНАЛЬНИКА.
Депутат Сілко - начальник юридичного відділу.
Депутат Бандурко - начальник відділу екології.
Депутат Студанс - секретар міськради.
Депутат Криворучко - директор 7 школи.
Кого з депутатів не працевлаштували, повстраювали на роботу їхніх дружин чи чоловіків. Решту залякали.
Такими темпами як зараз все знищується під лозунгами ''не зараз а все колись буде добре'' замість Сміли буде хутір.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

28 березня 2024, 10:29

2024 03 28 dguriВідбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Повідомляють в Черкаському обласному центрі туризму, краєзнавства та екскурсій.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.