Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У Смілі безкоштовно вчать танцювати

 

 

Основи балету для жінок без вікових обмежень викладає тренерка зі Сміли Аліна Гетьман. Безоплатні заняття всі охочі можуть відвідати двічі на тиждень, розповіла тренерка Суспільному.

Пані Тетяна, яка відвідує уроки, розповіла, що ще декілька місяців тому танцювальні терміни її лякали.

"Термінологія запам'ятовується поступово на кожному занятті: ми їх називаємо, називаємо і врешті-решт терміни запам'ятовуються".

Про балетну студію жінка почула випадково і одразу вирішила, що піде опановувати класику:

"Коли я була школяркою, я займалася легкою атлетикою, після того я теж займалася спортом. Мені дуже подобаються фізичні вправи, навантаження, а от танцями не займалася ніколи, тому можна сказати, що це є втіленням якоїсь моєї далекої мрії".

Освоїти основи балету вирішила і 47-річна Ольга Рак. Жінка розповіла, що танцями ніколи не займалася. На балет прийшла, аби поспілкуватися із однодумцями, насолоджуватися класичною музикою і змінити поставу.

"Зараз у мене змінюється постава, відчуття самої себе, а ще, коли ми робимо вправи, то це теж так тонізує класно", — зауважила пані Ольга.

На пуанти у 62 років мріє стати і пані Тетяна. За її словами, марить про це із дитинства.

"Ще з далеких радянських часів, але оскільки в ті часи не було можливості займатися танцями, то я займалася спортом. Я передивилася дуже багато вистав і в театрах, і де тільки можливо", — зазначила пані Тетяна.

Жінка не пропускає жодного заняття, а ще вона мріє вивчити власний танок:

"Я хочу, щоб постановку цього танцю поставила Аліна і коли я вже буду більш продвинутою танцівницею, то тоді, можливо, моя мрія втілиться у життя. Оскільки мені вже багато років, то балет дозволяє красиво старіти. Можна бути щасливим врешті-решт, хоч на останок життя".

Як розповіла тренерка Аліна Гетьман, вона докладає максимум зусиль, аби мрії її вихованок здійснилися. Від роботи із ними отримує задоволення, хоча такі заняття мають свої особливості.

"З дорослими темп максимально повинен бути повільнішим. У них вже вестибулярний апарат не так працює, в них крутиться голова, з цим треба дуже обережно. Найважче – це позиції ніг, тому що виворітність, коли людина вже доросла, м'язи сформовані, а вивертати коліна – це найскладніше".

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.