Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Економіка

Депутати схвалили Стратегію розвитку Смілянської громади до 2027 року

 

 

На черговій сесії міської ради депутати проголосували і схвалили Стратегію розвитку Смілянської міської територіальної громади до 2027 року. Міський голова Сергій Ананко розповів, що таку Стратегію створено вперше. Над її розробкою працювали більше року і створили аж 65 сторінок таблиць, графіків та статистичних даних про наше місто.
Це стратегія економічного та промислового розвитку Сміли. Вона відповідає загальнодержавній та обласній стратегії, але має свої смілянські особливості.
Мета Стратегії розвитку полягає у досягненні економічного зростання, покращення добробуту, підвищенні конкурентоспроможності економіки міста, комфорту життя населення та реалізації інтересів усіх секторів територіальної громади міста.
Соціально-економічний аналіз розвитку міста показує, що незважаючи на існуючий економічний потенціал міста, за окремими показниками соціальної та економічної сфери, які суттєво впливають на якість життя громадян, ситуація в місті повною мірою не задовольняє смілян. Відтак, оскільки головним об‘єктом спрямування стратегічних зусиль регіонального розвитку є людина і якість її життя (наближення її до європейського рівня), робочою групою в процесі обговорення було ухвалено рішення сформувати наступне стратегічне бачення розвитку міста Сміла до 2030 року:
Сміла – це сучасне місто максимально комфортне для мешканців і гостей, сприятливе для залучення інвесторів та розвитку бізнесу:
 територія розвиненого бізнесу, з розвиненою інфраструктурою, приваблива для інвестицій;
 місто, де впроваджуються сучасні технології у галузі виробництва, управління та розвитку, збереження довкілля;
 місто, в якому хочеться жити та працювати, зручне та безпечне для мешканців і гостей.
Стратегічне бачення досягатиметься через впровадження стратегічних напрямів:
А. Сміла - місто розвиненого бізнесу зі сприятливими умовами для інвестування,
В.Сміла - місто енергоефективної та екобезпечної інфраструктури,
С. Сміла - місто ефективного врядування та сучасних публічних послуг.
Документ складний, об’ємний і заплутаний, але цікавий. Він потрібен як основа для розвитку міста, участі у загальнодержавних та закордонних проєктах, для реалізації створення індустріальних парків у Смілі, які обов’язково діятимуть після війни.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.