Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Цікаво

Юлія ДАНИЛЬЧЕНКО

 

активістка, зоозахисниця

 

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

 

Шановний Сергій Ананко!
Шановний Богдан Дубовський!
Шановні депутати Смілянської міської ради!

Цим листом відчаю звертаємося до вашої людяності та сердечної доброти, до вашої політичної волі та чесності, до вашої людської гідності та здатності виконувати передвиборчі обіцянки!
Ми,волонтери-зоозахисники, як жителі нашого міста Сміли, жінки та чоловіки, матері та бабусі, молодь – звертаємося до вас з законною та морально зумовленою вимогою негайно прийняти рішучі дії по регуляції кількості безпритульних тварин гуманними методами. Ми, волонтери, офіційно доводимо до вашого відома, що ситуація з собаками-безхатьками на території міста набула жахливого масштабу та шокує своєю жорстокістю по відношенню до тварин та небезпекою для наших дітей!
Склалася вельми серйозна ситуація, що призвела до соціальної напруги, а та в свою чергу до страшних випадків жорстоких розправ над тваринами (вбивства, каліцвтва, отруєння, знущання). Довгі роки бездіяльності минулої влади, що проявлялася в ігноруванні проблеми та відмові від виконання своїх обов’язків, призвели до безпрецедентної ситуації в нашій країні. Наприклад, як великі, так і маленькі міста України запроваджують реалізацію Програм регулювання кількості безпритульних тварин гуманними методами, міські ради та управління житлово-комунального господарства створюють структурні підрозділи комунальних підприємств з відлову, стериліцації та вакцінації проти сказу та інших хвороб тварин-безхатченків. Що дозволяє контролювати та поступово знижувати кількість собак на вулицях, підтримувати належний санітарно-епідеміологічний рівень, забезпечувати комфортний рівень співіснування тварин та людей, сприяти покращенню благоустрою та вигляду міста. А що ми бачимо в Смілі? Собачі зграї, жорстокість, небезпека. Чому Сміла повинна виглядати як більмо в центрі України?
Останні місяці волонтери з надією в серці та мріями про порядок ходили до вас на прийоми та зустрічі. Ми просили зробити так, як скрізь в цивілізованому світі та в багатьох містах та містечках в нашій країні. Тут необхідно сказати, що ми вдячні новій владі, що погодилася запросити до міста представників благодійного австрійського фонду «FOUR PAWS», які безкоштовно на протязі двох тижнів будуть стерилізувати та щеплювати проти сказу безпритульних тварин. Це один з правильних кроків до розв’язання проблеми. Але коли будуть наступні кроки? На зустрічах ми обговорювали необхідність створення маленького підрозділу комунального підприємства СКП «Комунальник» з відлову, стерилізацій та вакцинацій тварин, за моделлю інших українських міст. Обговорили необхідний штат персоналу, за вашою вказівкою провели розрахунок облаштування операційної, для цього ми звернулися в КП двох українських міст, бігали по багнюці дивилися території, особисто я натрапила на наркомана, котрий дуже розхвилювався, чому я фотографую через паркан покинуте підприємство. А тепер виявляється, що території не буде, та місто нічого створювати також не буде, і масових стерилізацій і вакцинацій також не буде бо коштів на це в бюджеті міста немає. Але ми не просимо реалізовувати проект за рахунок міського бюджету, навпаки, я особисто просила вас розглянути альтернативні джерела фінансування. Так, згідно діючого законодавства побудувати та облаштувати всім необхідним ветеринарно-стерилізаційний центр можливо за рахунок природоохоронного фонду або фонду регіонального розвитку, субвенцій. І цим механізмом щорічно користуються українські міста. А чому Сміла не може так зробити? Чи нам менш за всіх це потрібно?
Шановні керманичі нашого міста! Ми просимо не відвертатися від проблеми, молимо про допомогу! Будь-ласка, знайдіть в нашому місті територію, або надайте ту, що вже знайдена, створіть цей маленький структурний підрозділ СКП «Комунальник»! Ми ж для того вас і обирали, аби ви керували містом та вели нас до процвітання, аби виступали від нашого імені на обласних нарадах, зверталися до столиці, вибивали кошти для нагальних потреб нашої Сміли. Ми просимо вашої допомоги, оскільки доведені до відчаю! І від відчаю готові виходити на мітинги та акції як в Смілі, так і в Черкасах або Києві.
З повагою та надією на допомогу, зооволонтери Сміли.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.