Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Цікаво

9-річний школяр випадково знайшов золоту прикрасу віком близько трьох тисяч років

 

Під час відсіву землі з Храмової гори в Єрусалимі 9-річний хлопчик виявив намистину з золотих гранул часів Першого Храму.
Артефакт зберігся настільки добре, що спочатку його прийняли за сучасний виріб, повідомляє The Jerusalem Post.
Юний Біньямін Мілт в рамках проєкту «Просіювання на Храмовій горі» виявив чудово збережений маленький циліндр в формі квітки з чотирьох крихітних золотих кульок, не підозрюючи, що цей артефакт, ймовірно, був викуваний близько 3 тис. років тому.
Коли хлопчик приніс прикрасу археологу, він спочатку описав її як «Непізнаний сучасний об’єкт», навіть не записавши контактну інформацію малого.
Однак, під час сортування артефактів на задньому дворі доктор Габріель Баркай зрозумів, що намистина разюче схожа на кілька подібних предметів, які були знайдені під час розкопок похоронних систем періоду Першого Храму в Катеф Хіном.
«Хоча ці намистини були зроблені з срібла, вони були ідентичні золотим намистинам як за формою, так і за методом виготовлення (так звана грануляція). Подібні намистини були знайдені в декількох інших місцях по всьому Ізраїлю та датовані різними періодами, при цьому переважна більшість датується залізним століттям (12−6 століття до нашої ери)», – зазначає вчений.
Наразі ще не зрозуміло, якій саме меті слугувала намистина, хоча початкові висновки вказують на те, що вона могла бути частиною прикраси, яку носив важливий персонаж, який відвідав Храм, або священик. Більш детальна інформація про виріб буде опублікована після обробки всіх літніх артефактів.
Проєкт «Просіювання на Храмовій горі» був заснований у відповідь на незаконні ремонтні роботи, які були проведені в 1999 році північним відділенням Ісламського руху, коли понад 9 тис. тонн бруду та грунту, змішаних з безцінними археологічними артефактами, скинули в Кедронську долину.
Археологи доктор Габріель Баркай і Зачі Двіра почали їх просівати в 2004 році і їм з тисячами помічників вдалося знайти безліч безцінних артефактів.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.