Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Цікаво

Як «Паша-мерседес» «руський мір путіна-кіріла» в українській Києво-Печерській Лаврі обороняє

 

 

Тут всі цитують звернення відомого в народі «Паші-мерседеса», який вже довгий період працює «смотрящим від Путіна-Кіріла» на території української святині Києво-Печерської лаври, яка визнана ЮНЕСКО – обʼєктом світової історико-культурної спадщини.
Перед тим як проаналізувати зміст вищезгаданого звернення до Президента України, нагадаю деякі визначні віхи життя нинішнього намісника Успенської Києво-Печерської лаври:
- закінчив Московську духовну семінарію;
- учасник низки скандалів із незаконним будівництвом та руйнуванням історичних памʼяток на Волині та на території Києво-Печерської лаври;
- з 2008 по 2014 року депутат Київської міської ради від партії Януковича;
- насправді ж, за його ж словами, щирий прихильник Комуністичної партії;
- організатор та учасник багатьох пропагандистських заходів РФ та Російської православної церкви на підтримку так званих «історичних героїв та ідей руського міра», зокрема, «Туру з іконою царя Миколи II по Україні»;
- орденоносець Путіна та отримувач інших російських нагород і відзнак за «зміцнення дружби з російським народом»;
- власник елітних авто та розкішних будинків;
- відомий своєю неадекватною та нахабною поведінкою із журналістами та поліцією…
І от у мене запитання до прихожан УПЦ:
яке відношення до моральних цінностей християнського вчення має ця істота, яку ви називаєте, не проти ночі буде сказано, «духівником»?
А тепер по суті самого звернення щодо прав УПЦ МП на території Національного заповідника «Києво-Печерська лавра».
Нагадаю, що друг намісника Павла Азаров через рішення Уряду в 2013 році передав чоловічому монастирю, а фактично наміснику Павлу, в безоплатне користування 79 будівель на території Нижньої і Верхньої Лаври. Принагідно зверну увагу, що дружба з київською владою забезпечує фанатам Путіна-Кіріла й донині пільгові тарифи з житлово-комунальних послуг. Тож весь цей період реальним керівником Києво-Печерської лаври є так званий «Паша-мерседес».
31 грудня 2022 року закінчується дія Договору між Національним заповідником і монастирем, читай Павлом, щодо права на богослужіння в Успенському соборі і Трапезній церкві.
Тому позиція МКІП щодо непродовження дії договору з метою захисту історико-культурної пам’ятки українського народу і ЮНЕСКО та в умовах війни з російською ордою військового злочинця путіна абсолютно правильна і справедлива.
Вражає цинізмом фраза фаната Комуністичної партії та партії Путіна-Януковича-Медведчука «Паші-мерседеса» про те, що його братія відбудувала Успенський собор. Історична правда ж в тому, що зруйнований підривниками Сталіна в 1941 році Успенський собор відбудовано за кошти всіх громадян України та мешканців Києва, тобто коштом бюджетів Києва та України в 2000 році.
Між іншим, більш як кілометрові мури та майже половина нинішніх історико-культурних та архітектурних памʼяток Києво-Печерської Лаври збудована або відреставрована на кошти гетьмана Івана Мазепи, якого російська церква та її філії проклинають, як «зрадника» від 1709 року.
І ви ще досі вважаєте справедливим і правильним, щоб українською духовною святинею та об‘єктом ЮНЕСКО керували фанати путіна-кіріла?!

 

Микола Томенко, кандидат історичних наук

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.