Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

Анатолій РЕПАЛО

представник ГО «Самооборона «СІЧ»


Про патріотизм смілян на восьмому році війни

 

- Дуже прикро, але зараз, коли вже восьмий рік триває війна на Сході України і майже щодня гинуть українські бійці, боронячи нашу землю, у нашому рідному місті досі треба нагадувати людям про національну свідомість і патріотизм.
Оскільки ми у складі «Самооборони «СІЧ» і як волонтери часто буваємо у гарячих точках нашої країни, де ведуться бої з РФ, а також їздимо на Захід України, ми бачимо, які є в Україні патріотичні синьо-жовті міста. Є такі міста, де всюди майорять Державні Прапори. Вороги розуміють, що у ці міста їм зась, тому що тут живуть справжні патріоти.
Але, на жаль, у рідній Смілі ми не можемо похвалитися високим патріотичним духом містян. Навіть на День Державного Прапора синьо-жовтих стягів було дуже мало.
Депутати попереднього скликання, завдяки ініціативі депутата Андрія Старікова, ухвалили і проголосували, щоб у Смілі поряд із Державним Прапором підіймали червоно-чорний козацький стяг. Цього взагалі ніхто не робить, порушуючи рішення Смілянської міської ради.
У нас що – війна вже закінчилась? Ми що вже перемогли? У нас вже достатньо патріотів? Чому ж ми тут, в тилу, не боремося із сепаратизмом і не пропагуємо українську національно-визвольну ідею й символіку?
Ініціатором патріотичних заходів має бути влада. Прикро, що на різні міські заходи та державні свята не запрошують представників АТО, волонтерів, учасників бойових дій, активну громадськість.
Коли влада проводить якийсь захід, вони думають, що 3-4 особи з Будинку Рад вдягнуть вишиванки і покладуть пластикові вінки і це все? Це вже вони виконали свою патріотичну місію? Ні! Це так не працює!
Хотілося б, щоб міська влада більше спілкувалась із представниками громадських організацій і воїнами АТО/ООС, цікавилась нашою думкою, переймала позитивний досвід, як це робиться в інших містах, більше демонструвала свою патріотичну позицію і допомагала виховувати свідомих українців у нашому місті.
Навіть в період перебування при владі у Смілі Цибківсько-Федоренківських груп і то відбувався діалог між активною громадськістю і владою. Останні ж більш, як півроку, навіть натяку на діалог не має. Влада задовольняється імітацією посередництвом Громадської ради, а точка зору інших їх не цікавить. Особливо, яскравий ігнор прослідковується до ініціатив промайданівських, проукраїнських громадських ініціатив. До протистояння у них "тонка кишка", а ігнорувати та розмивати їх вони навчилися ще 2010 року, під біло-синіми прапорами. На жаль, хоч лінійка партійних прапорів Смілянської міськради і змінилася, та люди залишилися ті ж - регіонали. І ставати для них масовкою смілянським патріотичним організаціям принизливо. Тому, сьогодні, у День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України громадські активісти відмовилися стояти поруч з очільниками міста перед очима Небесної Сотні.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.