Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Анатолій ПІДГОРНИЙ

 

 

голова обласної ради


Про розподіл коштів на засіданні бюджетної комісії


–Допомога постраждалим уманчанам, підтримка захисників та закладів освіти й охорони здоров’я: коротко про основне із засідання бюджетної комісії
Сьогодні з колегами погодили низку розпоряджень обласної військової адміністрації, що стосуються змін до бюджету. Тож далі про основні видатки
Умань
Рашистський обстріл багатоповерхівки в Умані – це, напевно, найтрагічніша подія для нашої області в цій війні. Не можемо залишити людей на одинці зі своїм горем, тож хочемо допомогти в межах своїх можливостей.
Спрямовуємо понад 5 млн грн бюджету Уманської громади для виплати матеріальної допомоги сім'ям загиблих – по 100 тис на особу, а також травмованим уманчанам – по 50 тис. грн на особу. Частина коштів піде на ліквідацію наслідків обстрілу.
Освіта
Щодня рашисти обстрілюють українські міста, і досить часто під удар потрапляють наші заклади освіти. В області ще не всі заклади мають повноцінні укриття, тож дітям доводиться вчитися онлайн чи у змішаному форматі. Постійно так бути не може, тому обласна рада регулярно спрямовує кошти не ремонт чи будівництво укриттів у школах.
Цього разу ініціював виділення 5,3 млн грн на розробку ПКД та будівництво укриття у Тальнівській ЗОШ №2. Це найбільша школа громади, де укриття було дуже малим і діти вчилися за графіком: тиждень у школі і тиждень вдома. Наша ж мета, як обласної влади, – дати дітям можливість навчатися повноцінно і бути при цьому в безпеці.
Також мільйон гривень спрямовується для капітального ремонту укриття у Маньківському закладі освіти.
Окрім цього, майже 2,7 млн грн залишку субвенції з держбюджету розподіляємо по громадах на підтримку дітей з інвалідністю. Для них проведуть додаткові психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові заняття в інклюзивних класах закладів дошкільної та загальної середньої освіти .
Ще понад 11 млн грн з держбюджету спрямовується на виплату заробітної плати працівникам інтернатних закладів області, а також Черкаському інклюзивно-ресурсному центру.
Охорона здоров’я
Завдяки чималій підтримці громад області, а також міста Черкаси спрямовуємо понад 20 млн грн на придбання обладнання для обласної лікарні й кардіоцентру.
Також виділяємо кошти на відновлення стаціонарного відділення шкірно-венерологічного диспансеру.
Окремо по госпіталю
Планується придбання для нього рентгенівського апарату. Також спрямовуємо кошти на виплату заробітної плати працівникам та на навчання й підвищення їхньої кваліфікації. Окрім цього виділяється фінансування на коригування ПКД по реконструкції "Зимового саду" й отриманні експертного звіту.
Оборона
Традиційно спрямовуємо кошти на підтримку наших захисників та територіальної оборони. Йдеться про виділення близько 50 млн грн за рахунок коштів обласного бюджету та трансфертів з бюджетів громад.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Опалювальний період у Смілі завершується

29 березня 2024, 11:30

2024 03 29 sezonНа черговому засіданні виконавчого комітету вони прийняли рішення про офіційне завершення опалювального періоду 2023-2024 років 31 березня.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.